14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalChioşcuri fără angajaţi

Chioşcuri fără angajaţi

Din cele 81 de firme care deţin chioşcurile vizate de demolare în Craiova, 46 nu au nici un angajat

Conducerea Primăriei Craiova a contrazis zvonurile potrivit cărora peste 1.000 de oameni ar rămâne în stradă după dărâmarea chioşcurilor pentru care s-a dat deja dispoziţie de demolare. Într-o conferinţă de presă susţinută vineri, primarul Craiovei a prezentat o situaţie întocmită de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Dolj cu privire la cele 81 de firme vizate de demolare – firme care deţin cele 106 construcţii ridicate pe domeniul public, dar pentru care n-au plătit de câţiva ani ori chiar niciodată vreun leu la bugetul local.
Din verificările ITM Dolj a rezultat că 46 dintre aceste firme vizate de demolare nu au… nici un angajat, patru au fost sancţionate pentru muncă la negru, iar celelalte, până la 81, figurează cu un total de 187 de angajaţi, dar nu toţi în punctele de lucru vizate de demolare. În plus, controlul a scos la iveală şi alte situaţii interesante: unele firme nici măcar… nu figurează în evidenţele ITM Dolj! Printre acestea se află SC AZITCOM, SC ATELIER, SC ADNICAN COMGEN, SC MILORAF, SC SELICOM, PFA IVANOVICI MIHAI COSMIN. Altele sunt radiate, precum SC ALVAMI, AF FLORESCU COSTINEL DAN, PFI MITRACHE IOANA, PF TĂNASIE CORNELIA, PF ANTONIE CRISTINEL, iar altele sunt în lichidare, printre acestea aflându-se SC IORIX IMPEX şi SC ABY-LEO SRL.

Sute de metri pătraţi, ocupaţi fără acte

Cel mai interesant aspect al situaţiei prezentate vineri de reprezentanţii Primăriei Craiova îl reprezintă suprafeţele unora dintre aceste „chioşcuri“. De fapt, anumitor construcţii ilegale dintre cele pe care municipalitatea doreşte să le demoleze li s-ar potrivi mai mult denumirea de „hale“, ocupând sute de metri pătraţi din domeniul public fără ca deţinătorii lor să plătească chirie la primărie.
Potrivit primarului Craiovei, firma ALMYX IMPEX ar ocupa ilegal 144 mp pe bulevardul Tineretului din Craioviţa Nouă, SC BIAGIO ar avea o construcţie de 105 mp pe Aleea Gheţişoarei, SC BIOMAR (firmă cu șase salariaţi activi) ar deţine o clădire ilegală de 239 mp în Popoveni, dar nu a avut contract cu municipalitatea pentru ocuparea unui spaţiu public de o asemenea suprafaţă, SC IORIX IMPEX are o construcţie de 120 mp în Craioviţa Nouă, iar SC MALASIA COM ar avea un chioşc de 85 mp în acelaşi cartier, în zona Big. Între firmele menţionate de conducerea Primăria Craiova se mai numără SC SENATA COMPANY, care deţine pe domeniul public, în cartierul 1 Mai, o construcţie de 166 mp, SC CAMIROD SRL, cu un spaţiu de 108 mp, plus o terasă pe domeniul public de 20 mp, dar şi SC ABSOLUT IMPEX, care ocupă 160 mp de teren al municipiului Craiova în zona Big Nou – bulevardul Tineretului.
Campionii ocupării fără acte a domeniului public ar fi, potrivit situaţiei prezentate vineri în conferinţa de presă de la Primăria Craiova, firmele SC GINA FLORES, cu un lanţ de construcţii de… 310 mp, pe bulevardul Carol I, şi SC UBF COMPANY, cu o construcţie de… 543 mp, tot pe domeniul municipalităţii, în zona bulevardului Dacia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS