6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajLiceeni premiați la Muzeul Olteniei

Liceeni premiați la Muzeul Olteniei

60 de liceeni olteni au fost premiaţi joi, în cadrul celei de a IX-a ediții a Salonului Regional de Fotografie „Oltenia în Imagini“, continuatorul Salonului Municipal de Fotografie „Craiova în Imagini“ organizat în sediul Muzeului Olteniei la Sala „Ștefan Ciuceanu“.
„De nouă ediţii încercăm să construim un eveniment care să se adreseze elevilor. Noi spunem că am reuşit acest lucru. După opt ediţii am hotărât să facem un pas înainte. Am dezvoltat evenimentul și l-am transformat în salon regional. Putem spune că acest salon evoluează an de an calitativ“, a declarat Cristian Nedelcu, directorul Salonului. Anul acesta salonul a avut ca temă „Oltenia – 100 de ani de la Marea Unire“. La acest eveniment au participat elevi de liceu din Oltenia pasionaţi de arta fotografiei. „Au fost primite fotografii din întreaga Oltenie, care s-au încadrat tematic în genurile artei: reportaj, portret, peisaj urban, sport, ceremonii cultural-artistice, fotografie de stradă, aspecte legate de viaţa cotidiană a elevilor, lucrările oferind o imagine a regiunii la un secol de la acest eveniment istoric care a marcat destinul națiunii“, a declarat Mircea Anghel, artist fotograf. Criteriile pe baza cărora s-au acordat premiile au fost diverse. „Noi ne-am referit, în principal, la zona Olteniei, care a evoluat în această sută de ani. Ne-am referit, în primul rând, la tematică. Unul dintre criteriile definitorii a fost tema. S-a ţinut cont de compoziţie, de aşezarea elementelor în pagină, de cromatică, de tehnică. Sunt foarte multe asemenea criterii care au dus la selectarea lucrărilor“, a spus Mircea Anghel.
Pe lângă premiile acordate câştigătorilor – bani, excursii și cărți – liceenii vor mai avea o surpriză. Fotografiile acestora vor fi expuse la o expoziţie internaţională din Salonic, Grecia. „Am făcut un parteneriat internaţional cu un fotoclub din Salonic, Grecia. Graţie acestui parteneriat, o parte din lucrările expuse în salon vor merge în Grecia la o expoziţie internaţională“, a precizat Cristian Nedelcu.
Salonul Regional de Fotografie „Oltenia în imagini“ a fost organizat de Asociaţia Culturală „Craiova“ și Muzeul Olteniei, în colaborare cu Fotoclubul „Mihai Dan Călinescu“, Inspectoratele Şcolare Judeţene Dolj, Gorj, Mehedinți, Vâlcea şi Fotoclubul „Mircea Faria“.
„Sprijinul Muzeului Olteniei a fost unul extrem de important pentru copii, deoarece aceştia pot expune într-o sală modernă, elegantă, care dă o anumită prestanţă expoziţiei“, a declarat Cristian Nedelcu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS