10.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANM: Ploi însemnate şi instabilitate atmosferică până duminică

ANM: Ploi însemnate şi instabilitate atmosferică până duminică

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare de vreme rea, valabilă pentru majoritatea zonelor ţării, începând de sâmbătă, 13 mai, ora 10.00, până duminică 14 mai, ora 21.00.
Sunt anunţate ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică accentuată. În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și pe arii mai extinse, pe parcursul zilei de sâmbătă (13 mai) și în noaptea de sâmbătă spre duminică (13/14 mai). În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi local 15…20 l/mp și izolat 40…50 l/mp. În vestul, nordul și centrul țării, manifestările de instabilitate atmosferică se vor semnala începând din această seară, dar numai pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS