15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia Juridică discută cererea de încuviințare a urmăririi penale și arestării deputatului Adrian Gurzău

Comisia Juridică discută cererea de încuviințare a urmăririi penale și arestării deputatului Adrian Gurzău

Comisia Juridică se pronunță luni asupra cererii DNA de încuviinţare a urmăririi penale şi arestării preventive a deputatului Adrian Gurzău. Raportul va ajunge în Camera Deputaților pentru a fi votat marți.
”Au venit 12 volume, cu câte 250 de pagini fiecare. Începând din acest moment domnul Gurzău poate să vină să îşi studieze dosarul”, spunea anunţat secretarul Camerei, Marcel Ciolacu.

Adrian Gurzău este acuzat de trafic de influenţă în dosarul privind favorizarea societăţii Carpatica Asig, în care au fost reţinuţi Angela Toncescu şi Dan Hosu.

Potrivit referatului în care procurorilor, în perioada 8 aprilie – 1 noiembrie 2015, Angela Toncescu, în calitate de membru şi, începând din 2 iulie 2015, preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Carpatica Asig SA, i-a promis lui Adrian Gurzău, deputat  şi administrator în fapt al unei firme, care a şi acceptat promisiunea, întocmirea unui contract de prestări servicii între acea firmă, în calitate de prestator şi Carpatica Asig, în calitate de beneficiar.

În schimbul acestor încheierii contractului, deputatul Adrian Gurzău ar fi susţinut că îşi exercită influenţa asupra unor membri din conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară, astfel încât să fie influenţat votul din Consiliul ASF pentru urgentarea procedurii de avizare a Angelei Toncescu în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii Carpatica Asig.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS