14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiviu Dragnea este noul șef al PSD, după o victorie zdrobitoare

Liviu Dragnea este noul șef al PSD, după o victorie zdrobitoare

(FOTO: romaniatv.net)
(FOTO: romaniatv.net)

Liviu Dragnea (foto) a câștigat competiția cu Rovana Plumb și este noul șef al PSD, până la congresul partidului, care ar putea avea loc în noiembrie. Dragnea, care a primit 65 de voturi, față de doar 18 pentru Rovana Plumb, în timp ce două voturi au fost anulate, este condamnat în primă instanță un an de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul.
Liviu Dragnea a declarat că a primit votul de încredere al colegilor pentru a forma o echipă care să pregătească un plan concret de acțiuni în teritoriu și în parlament, un program politic pe termen lung care să ajute la dezvoltarea României.
„S-a finalizat votul în CExN, colegii mei mi-au acordat un vot de încredere pentru a putea forma o echipă bună, o echipă unită, o echipă largă, care să pregătească, într-un termen foarte scurt, un plan concret de acțiuni atât în teritoriu, cât și în parlament și, de asemenea, un program politic pe termen lung, care să ajute la dezvoltarea României în continuare“, a spus Dragnea, după ședința PSD.
El a adăugat că Rovana Plumb va face parte în continuare din echipa de conducere a partidului.
„Una din principalele concluzii ale CExN de azi este că PSD este un partid unit, care poate trece și peste crize mai mici sau mai mari, este și motivul principal pentru care sunt aici alături de Rovana. Chiar dacă fiecare dintre noi, având acest drept, am cerut votul de încredere al colegilor, Rovana rămâne președinta Consiliului Național, un om politic cu anvergură serioasă, un ministru foarte bun, un om politic care mai are foarte multe de spus în politică și cu care sunt convins că pot colabora foarte bine“, a susținut Dragnea. Rovana Plumb l-a felicitat pe Liviu Dragnea: „După acest moment, PSD iese întărit, cu o echipă în jurul celui mai bun premier, Victor Ponta, care se bazează pe o alianță solidă, vom pregăti momentele electorale pentru 2016 și vom face tot ce este mai bine pentru români“.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că Liviu Dragnea este cea mai bună soluţie pentru PSD, în acest moment, şi l-a susţinut.
Întrebat dacă PSD a ieşit din criza despre care vorbea el însuşi, prin alegerea unei persoane care are o condamnare, Zgonea a spus că CExN a luat o „decizie specială“, adăugând că dosarul în care acesta a fost condamnat, în primă instanţă, nu ar fi unul de corupţie.
Victor Ponta a plecat de la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD fără să voteze, după ce a susţinut-o pe Rovana Plumb. Ponta a părăsit şedinţa, pe motiv că avea o întâlnire şi se va întoarce.
Victor Ponta a renunțat la funcția de președinte al PSD după ce procurorii DNA au anunțat începerea urmăririi penale împotriva sa în dosarul Rovinari – Turceni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS