14.5 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMilitarii din garnizoanele Craiova şi Caracal depun jurământul

Militarii din garnizoanele Craiova şi Caracal depun jurământul

Peste 800 de soldaţi profesionişti depun sâmbătă legământul de credinţă faţă de ţară, în garnizoanele Craiova, Caracal, Sibiu, Boboc, Mangalia, Chitila şi Bucureşti. Cei mai mulţi dintre aceştia se află la cele două garnizoane din Oltenia. Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat că, la Craiova, 111 militari de la Batalionul instrucţie comunicaţii şi informatică „Fraţii Buzeşti“ depun jurământul la ora 12.00, în timp ce, la Caracal, 528 de militari din Batalionul 1 Instrucţie „Oltul“ jură credinţă la ora 9.00.
În celelalte garnizoane programul de depunere a jurământului este următorul: Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă din Sibiu – ora 10.00 (79 de militari), Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Aeriene „Aurel Vlaicu“ din Boboc, judeţul Buzău – ora 9.30 (14 militari), Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu“ din Mangalia – ora 9.00 (57 de militari), Şcoala de Aplicaţie pentru Logistică „General Constantin Zaharia“ din Chitila – ora 9.00 (38 de militari) şi Clubul Sportiv „Steaua“ din Bucureşti – ora 10.00 (cinci militari).
La ceremoniile militare organizate cu acest prilej vor participa reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, cadre militare în activitate, în rezervă şi în retragere, familiile militarilor, veterani de război, precum şi reprezentanţi ai administraţiilor publice locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS