14.5 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Mihnea Costoiu, în vizită la Google

Ministrul Mihnea Costoiu, în vizită la Google

Ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a vizitat vineri, sediul companiei Google, din San Francisco, una dintre cele mai mari corporații multinaționale din domeniul serviciilor și produselor digitale, a anunţat astăzi Ministerul Educaţiei într-un comunicat.

Delegația română, condusă de ministrul Mihnea Costoiu, a fost primită de către Bram Brout, directorul Departamentului de vânzări globale în sectorul educației și de către doamna Liz Sproat, șeful Departamentului de educație al companiei pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa. La reuniune a participat, prin videoconferință, și domnul Dan Bulucea, directorul Google România.

Pe agenda întâlnirii s-au aflat modalitățile de intensificare a cooperării dintre Ministerul Educației Naționale și Google în domeniul Educației. Un punct separat pe agenda întrevederii a fost reprezentat de implicarea companiei în sectorul cercetării și educației din România, ministrul Mihnea Costoiu invitând o delegație a companiei să viziteze țara noastră în perioada următoare.

„Faptul că sistemul educațional românesc acordă un loc important studiului diciplinei Informatică, faptul că țara noastră instruiește unii dintre cei mai buni informaticieni din Europa și din lume demonstrează că drumul pe care mergem este unul corect. Dezvoltarea parteneriatelor între unitățile de învățământ și marii actori în domeniul tehnologiei digitale este imperativă pentru dezvoltarea educației și cercetării în România, precum și pentru menținerea unui sector digital modern și competitiv”, a declarat ministrul Mihnea Costoiu.

Ministerul Educației și Google cooperează deja în domeniul educațional, în baza unui parteneriat încheiat în data de 8 mai 2014, care are ca obiectiv creșterea calității procesului de învățare, prin facilitarea accesului cadrelor didactice și al elevilor la noile tehnologii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS