24.5 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn nou complex comercial în Craioviţa

Un nou complex comercial în Craioviţa

Într-un moment în care Primăria Craiova se căzneşte să demoleze chioşcurile aflate ilegal pe domeniul public sau privat al municipalităţii, un grup de investitori a decis să profite de această situaţie şi să amenajeze în cartierul Craioviţa Nouă un nou complex comercial. Acesta se va numi, se pare, SuperTrade şi ar urma să fie construit pe strada Aristizza Romanescu, nr. 7C, în spatele supermarketului Kaufland.

Magazine de producător

Pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului Local Craiova se află un proiect de aprobare a unui „Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) privind construirea unor spaţii comerciale, cu regim de înălţime parter, în municipiul Craiova, str. Aristizza Romanescu, nr. 7C“. Aceasta este o primă formalitate în vederea construirii unui complex de spaţii comerciale pe un teren privat de 9.130 mp.
Suprafaţa este deţinută de oamenii de afaceri care se află în spatele cunoscutelor mărci craiovene Moda Aliss şi Fallé – Damian Butăriţă şi Marinela Briceag (patroana firmei Ilcost Prod SRL). În documentele ataşate dosarului de aprobare a PUD-ului se menţionează că „prezenta documentaţie s-a întocmit la cererea beneficiarului, care doreşte să construiască o piaţă agroalimentară“. Proprietarii terenului susţin că vor să facă acolo un complex de magazine pe un singur nivel (parter), alcătuit din mai multe imobile, cu suprafeţe vitrate generoase. Spaţiul va avea şi o parcare de 30 de locuri, accesibilă dinspre strada Aristizza Romanescu (aflată în spatele catedralei care se construieşte vizavi de Complexul Racheta), ce ar putea fi problematică, în condiţiile în care chiar şi acum – când nu există respectivul complex comercial – strada este foarte aglomerată, din cauza maşinilor parcate pe carosabil, pe ambele părţi ale drumului. Tocmai de aceea a fost gândită şi o cale de acces suplimentară (strict pietonală) dinspre strada Aleea 1 Tineretului (pe lângă Kaufland).
„În asociere cu mai mulţi producători, vrem să facem acolo un centru comercial cu magazine elegante, cu spaţii de recreere, cu loc de joacă pentru copii. N-o să fie vorba de nişte chioşcuri, ci, în special, de magazine de producător, de firme cu produse sportive, urmând să se găsească acolo şi brandurile noastre, Moda Aliss şi Fallé. Deocamdată, e vorba doar de aprobarea PUD-ului, urmează proiectul şi autorizaţia de construire. Mai rămâne să lămurim şi anumite aspecte privind finanţarea, dar din toamnă sperăm să ne apucăm de construcţii“, a declarat Damian Butăriţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS