14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGiratoriu cu... maşină de curse

Giratoriu cu… maşină de curse

De ieri, sensul giratoriu de la Materna (foto), unde se intersectează bulevardele Olteniei şi Tineretului din cartierul Craioviţa Nouă, are o imagine inedită. Printr-o amenajare artistică a spaţiului verde din mijlocul giratoriului au fost create – prin fasonarea arbuştilor plantaţi acolo – o maşină de Formula I şi trei biciclişti, circulând parcă pe un soi de alee din plante roşii, străjuită de o parte şi de alta de stâlpi de iluminat de care atârnă un soi de felinare. Această interesantă realizare peisagistică a fost făcută fără vreo cheltuială din bugetul local, ci din fonduri europene, ca parte a amenajărilor realizate de firma Delta ACM ‘93 Bucureşti în cadrul lucrărilor de reabilitare a bulevardelor Tineretului şi Olteniei, după cum a menţionat ieri primăriţa Craiovei, în cadrul unei conferinţe de presă ad-hoc ţinute chiar lângă acest sens giratoriu.
Primăriţa a anunţat că toate sensurile giratorii din Craiova vor fi reabilitate până la 1 decembrie, „pentru că trebuie să ne placă oraşul în care trăim“. Pentru a descuraja eventualele tentative de vandalizare a acestor amenajări din giratorii, primarul Craiovei a menţionat că toate aceste giratorii vor fi dotate cu iluminat nocturn şi camere de luat vederi.

Gazon pe Olteniei şi Tineretului

Giratoriul de la Materna nu e singura cheltuială pe care a trebuit s-o facă firma Delta ACM în ultima vreme pentru a mulţumi autorităţile locale craiovene. Strânşi cu uşa de şefii municipalităţii, care nu acceptau să recepţioneze bulevardele Olteniei şi Tineretului dacă spaţiile verzi dintre cele două sensuri de mers nu sunt cu adevărat verzi, constructorii de la Delta ACM au căutat o soluţie pentru a ieşi din acest impas. Şi cum gazonul plantat de ei se încăpăţâna să nu crească – poate din cauza secetei, poate din cauza pământului de slabă calitate şi plin de bolovani cu care au umplut scuarul înainte de a însămânţa – au luat o decizie costisitoare, dar poate singura posibilă: montarea unor covoare de gazon. Aceste petice de gazon montate unul lângă altul vor acoperi întregul scuar al celor două bulevarde menţionate. Lucrarea este realizată de RAADPFL Craiova.
„Cei de la Delta ACM ne pun la dispoziţie gazonul, iar noi ne ocupăm de montarea lui. În principiu, putem termina lucrarea în circa o săptămână, dacă ne va fi livrat la timp gazonul necesar“, a declarat Radu Preda, directorul RAADPFL Craiova.
Această cheltuială neprevăzută a celor de la Delta ACM nu e deloc mică. Se pare că numai manopera achitată către RAADPFL se ridică la circa 100.000 de lei (un miliard lei vechi), inclusiv TVA, la care se adaugă şi contravaloarea gazonului propriu-zis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS