15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGhinionul... norocoşilor

Ghinionul… norocoşilor

O vorbă din bătrâni spune că banii nu aduc fericirea. În perioada modernă, proverbul s-a schimbat oarecum: „Banii nu aduc fericirea, dar o întreţin“.

Din cele mai vechi timpuri se spune că banii nu ar aduce fericirea. Deşi în epoca modernă proverbul şi-a schimbat un pic forma, iar mai nou se crede că „Banii nu aduc fericirea, dar o întreţin“, există suficiente exemple care să demonstreze că strămoşii noştri au avut, cam ca de obicei, dreptate. Este suficient să ne gândim la numeroasele cazuri enumerate de site-ul www.irpinianews.it, care îi au drept protagonişti pe cei care au câştigat la diferite jocuri de noroc, a căror viaţă nu s-a schimbat tocmai în bine după ce Zeiţa Fortuna şi-a întors faţa spre ei. Câştigarea unei sume imense de bani este visul multor oameni, care îşi doresc un alt stil de viaţă. Din păcate, se întâmplă ca îmbogăţirea peste noapte, fără nici un pic de efort, să îţi dea viaţa peste cap. Este exemplul unui tânăr de 27 de ani din Marea Britanie, care, după ce a dat lovitura la loterie, astăzi este alcoolic şi mai sărac ca niciodată. În urmă cu nouă ani, tânărul, pe atunci în vârstă de 18 ani, a câştigat nu mai puţin de 9,7 milioane de lire sterline. Britanicul şi-a schimbat imediat stilul de viaţă şi a început să arunce cu banii în stânga şi în dreapta, ajungând să cheltuiască sume imense în cel mai absurd mod posibil. Apoi a dăruit milioane de lire familiei şi prietenilor, un milion de lire l-a pierdut la jocurile de noroc, a cumpărat maşini, case, bijuterii, piscină cu jacuzzi şi a cheltuit zeci de mii de lire sterline doar pe vacanţe. Ca să nu mai vorbim de 100.000 de lire investite în prostituate. Ca şi cum nu era suficient, tânărul a început să bea peste măsură şi a devenit alcoolic. În urmă cu câteva săptămâni, el a fost surprins în stare avansată de ebrietate la volanul maşinii sale. Între timp, şi-a pierdut toată averea şi lucrează într-o spălătorie.      

Joc perfid

Uneori, norocul îşi arată chipul, însă doar pentru scurt timp. Louise Chavez, o îngrijitoare din Denver, Statele Unite, a câştigat de ziua sa 42,9 milioane de dolari la „maşinuţe“. La vederea sumei, femeia pur şi simplu nu putea să creadă ce i se întâmplă. Automatul norocos a fericit-o pe câştigătoarea din Colorado cu un sac de monede care au ţâşnit din aparat mai multe minute, timp în care maşina de jocuri mecanice a afişat un câştig de 42,9 milioane de dolari.
Administratorii cazinoului au informat-o însă pe câştigătoare despre faptul că aparatul era defect, iar fabuloasa sumă afişată pe panou era rezultatul unei erori. Femeia a primit totuşi un premiu de consolare, care ar fi trebuit s-o facă să uite de cele 42 de milioane de dolari: un mic dejun gratuit şi suma de 23 de dolari, pe care o jucase. 

Dragoste şi bani

Un destin mult mai tragic a avut britanicul Keith Gough, un fost brutar, care în 2005 a câştigat nouă milioane de lire sterline la loterie. Kevin a cheltuit mare parte din bani pe pariuri hipice, maşini rapide şi o lojă VIP pe stadionul Villa Park.
O altă parte din câştig, 1,5 milioane de lire, a dat-o soţiei sale. În plus, britanicul a început să aibă probleme mari cu alcoolul, din acest motiv fiind părăsit şi de soţie după un mariaj de 25 de ani. Ulterior, Gough a fost internat într-o clinică de dezalcoolizare, unde a fost păcălit de un escroc, care i-a luat mai mult de 700.000 de lire. Anul trecut, bărbatul s-a stins din viaţă trist, singur, părăsit de soţie şi de prieteni, fără nici un ban în buzunar. „Loteria mi-a distrus viaţa“, a spus el cu puţin timp înainte să moară.
Tot o vorbă din popor spune că cine este norocos la bani este ghinionist în dragoste. Un exemplu viu este britanicul Matthew Breach, care, după ce a fost părăsit de iubita sa pe motiv că este prea plictisitor, a câştigat 34 de milioane de euro la loterie. Cei doi erau împreună de 14 ani, dar Kerry Graves, considerată acum cea mai ghinionistă femeie din Marea Britanie, a decis că partenerul său este leneş şi plictisitor. În prezent, femeia locuieşte într-o garsonieră cu actualul său iubit, care este şomer.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII