14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFocar de infecţie la Ştrandul Titulescu

Focar de infecţie la Ştrandul Titulescu

Fostul ştrand din vecinătatea CAS Dolj a devenit un pericol public din cauza tonelor de gunoaie ce zac la vedere, dar şi a câinilor care atacă trecătorii

Dacă-i pomeneşti unui român de 1 Decembrie 1918, vei trezi în el sentimente de mândrie naţională. Pentru craioveni, însă, şi mai ales pentru cei din cartierul Brazda lui Novac, 1 Decembrie 1918 este o ruşine. Pentru că asta este denumirea străzii unde gunoaiele stau mormane, iar şobolanii şi câinii se plimbă în voie.

Şobolani, câini şi gunoaie

Focarul de infecţie de care vorbim este fostul ştrand Nicolae Titulescu. Lăudat odinioară pentru plaja întinsă şi bazinul de mari dimensiuni, aşezat în mijlocul unuia dintre cele mai curate cartiere, ştrandul şi-a închis porţile de vreo cinci ani. Între timp, a ajuns în paragină. Gardul a căzut pe trotuar, iar din fostul bar a rămas doar o construcţie părăginită, cu majoritatea geamurilor sparte, în care vara îşi fac sălaşul câinii vagabonzi, iar în rest e folosită de beţivani drept toaletă publică. În băltoaca de pe fundul bazinului zac cauciucuri de maşină aruncate de locatarii blocurilor învecinate, iar plaja de odinioară e acoperită cu pungi, hârtii şi PET-uri. Printre ele colcăie şobolanii, care, mai nou, vizitează şi curtea învecinată, la Casa de Asigurări de Sănătate Dolj. Săptămâna trecută, unul dintre angajaţii acestei instituţii s-a trezit că nu-i porneşte maşina să plece acasă. Când a ridicat capota, s-a îngrozit, văzând cablurile electrice roase de şobolani.
Probleme sunt şi cu câinii pripăşiţi în incinta fostului ştrand, care uneori devin agresivi cu oamenii care trec prin dreptul fostei baze de agrement sau îşi parchează maşina în faţa acesteia.

Teren privat

Situaţia fostului ştrand Titulescu nu este tocmai clară reprezentanţilor municipalităţii.
„Din câte ştiu, situaţia juridică a acestui teren este incertă. S-a făcut o cerere de retrocedare pe el şi încă nu s-a lămurit situaţia lui juridică. Atunci când se va lămuri, vom putea şi noi să intervenim“, a precizat Sorin Ciobanu, directorul SC Salubritate SRL Craiova.
De fapt, situaţia e lămurită. „O suprafaţă de 2.127 mp din fostul ştrand a fost restituită în natură mai multor proprietari, încă din anul 2009, în baza unei hotărâri definitive şi irevocabile. Noi nu putem să-i sancţionăm pentru ceea ce se află pe proprietatea lor“, a menţionat Carmen Licu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova.
Dar alţii pot. „Vom trimite o echipă acolo, să vadă despre ce e vorba“, a declarat dr. Dolores Tătar, director adjunct la Direcţia de Sănătate Publică Dolj.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII