14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNervi şi înghesuială la Casa de Sănătate

Nervi şi înghesuială la Casa de Sănătate

Cozi interminabile s-au format zilele trecute la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Dolj, la depunerea declaraţiilor-inventar. Zeci de angajatori au venit încă de la primele ore ale dimineţii ca să depună declaraţia prin care să dovedească faptul că au datorii sau mai au de încasat bani de la această instituţie, din perioada 2006-2010. Oamenii erau extrem de nervoşi pentru că erau nevoiţi să aştepte la cozi ca să poată depune, spuneau ei, o situaţie pe care casa de asigurări de sănătate ar fi trebuit să o aibă în evidenţe. „Nu înţeleg de ce au nevoie de situaţia asta. Înseamnă că nu au o evidenţă a plăţilor încasate din 2006 şi până acum de la firma mea. Mi se pare incredibil…. Mi-am plătit dările, iar acum mă pun să demonstrez că le-am plătit“, a spus Corina Stavarache, întreprinzător.

Declaraţii, doar de la o treime din firme

În replică, reprezentanţii CAS Dolj susţin că depunerea declaraţiei-inventar nu este o găselniţă a CAS Dolj, ci o obligaţie stipulată în Ordinul nr. 53/25/2.02.2011 al Ministerului Sănătăţii şi al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, ca urmare a introducerii declaraţiei unice.
„Se inventariază obligaţiile pentru perioada 2006 – 2010 declarate la CAS Dolj şi aflate în evidenţa operativă a instituţiei. Totodată, se inventariază şi obligaţiile de restituit pentru asistenţă socială (concedii şi indemnizaţii) deoarece prin OUG nr. 117/2011 s-au modificat prevederile privind atât modalitatea de declarare, cât şi cea de compensare o obligaţiilor de plată cu sumele de restituit“, a explicat Daniela Gheorghe, purtătorul de cuvânt al CAS Dolj.
Pentru a evita formarea de cozi, conducerea CAS Dolj a dispus suplimentarea personalului şi deschiderea tuturor ghişeelor. Fără nici un folos, se pare, având în vedere că până ieri fuseseră depuse abia 3.200 de declaraţii, în condiţiile în care numărul firmelor care ar trebui să le depună este de trei ori mai mare, iar termenul-limită este 15 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII