15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Potop în Mehedinţi

Natura s-a dezlănţuit în noaptea de miercuri spre joi în Mehedinţi. Grindina a afectat culturile din mai multe localităţi, iar circulaţia pe DE 70, la intrarea în Drobeta Turnu Severin, a fost oprită, apa măsurând aproape 40 de centimetri.
La câţiva kilometri de Drobeta Turnu Severin, în localitatea Pârlagele, un bărbat a dispărut, fiind luat de o viitură care a rupt drumul dintre sat şi oraş. Sătenii l-au căutat, dar nu au găsit decât calul şi căruţa cu care era bărbatul, precum şi hainele şi pantofii acestuia.
„Ne-a sunat o nepoată să ne întrebe dacă a ajuns şi atunci ne-am gândit că a păţit ceva. Am plecat să îl căutăm şi nu am găsit decât calul care era prins în resturile de la căruţă în mijlocul apei, dar pe el nu l-am găsit“, a spus o rudă a bărbatului dispărut. În urmă cu o lună, un bărbat de 52 de ani şi-a găsit sfârşitul în acelaşi loc şi în aceleaşi ape învolburate strânse în urma ploilor.
Oamenii legii aşteaptă retragerea apelor pentru a-l căuta pe bărbatul dispărut, însă sătenii nu vor să renunţe.
Echipa operativă a IPJ Mehedinţi va deschide o anchetă pentru a afla împrejurările în care a dispărut bărbatul, vizată fiind şi administraţia locală din comună.
În Drobeta Turnu Severin, în numai câteva minute, furia naturii a distrus copaci şi autoturisme. La început a bătut vântul, a urmat o ploaie deasă, iar totul s-a sfârşit cu o rafală de grindină.
„Ploaia a ţinut cam 10-12 minute. Grindina a lăsat urme pe plafonul maşinii“, a spus un severinean. Străzile s-au transformat în adevărate lacuri, sistemul de canalizare al oraşului nereuşind să preia apa de ploaie.
Grindina a afectat şi culturile agricole din mai multe localităţi din judeţul Mehedinţi, iar circulaţia rutieră a fost oprită pe timpul furtunii pe DE 70, la intrarea în Drobeta Turnu Severin, pe carosabil apa măsurând aproape 40 de centimetri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS