24.5 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateStaţie de sortare a deşeurilor la Goicea

Staţie de sortare a deşeurilor la Goicea

Sistemul de colectare selectivă a deşeurilor, împreună cu o modernă staţie de sortare şi transfer a gunoaielor menajere din comuna doljeană Goicea au fost inaugurate ieri, cu mare fast, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene. Proiectul a fost implementat prin programul PHARE 2004 şi a primit finanţare europeană prin „Programul de Coeziune Economică şi Socială – Schema de investiţii pentru proiecte mici de gestionarea deşeurilor“, valoarea lui ridicându-se la 909.915,17 euro. De această investiţie urmează să beneficieze nu doar comuna Goicea, ci şi localităţile Giurgiţa, Măceşu de Jos, Măceşu de Sus, Cârna, Catane, Bârca, Gighera şi Bistreţ. În cadrul proiectului au fost achiziţionate două autogunoiere (cu o capacitate de 8 mc, respectiv 14 mc) şi o autospecială pentru a transporta containerele autocompactoare.
„Prin acest proiect se urmăreşte implementarea unui sistem de colectare selectivă şi transport a deşeurilor în zone rurale şi dezvoltarea unui model de valorificare la nivelul localitaţilor participante la program. Prin aceste acţiuni, primăriile participante vor contribui la protecţia mediului şi la creşterea calităţii vieţii în zona comunei Goicea şi a celorlalte comune participante, prin creşterea nivelului de colectare selectivă şi a cantităţii de materiale reciclabile valorificate, reducând astfel volumul de deşeuri depozitate în mod necorespunzător“, se menţionează într-un comunicat de presă al Consiliului Local Goicea.
„Deşeurile selectate vor fi preluate de reciclatori, iar ceea ce rămâne va fi transportat la groapa ecologică de gunoi de lângă Craiova“, a precizat Dumitru Viorel Marcu, primarul comunei Goicea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII