17.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTichete de vacanţă, deduse din impozit

Tichete de vacanţă, deduse din impozit

Ministerul Finanţelor ia în calcul contingentarea a 100.000 de tichete de vacanţă, în valoare totală de 200 de milioane de lei, măsură inclusă în setul de propuneri anticriză, a declarat miercuri Bogdan Hossu, preşedintele confederaţiei sindicale Cartel Alfa. „La discuţiile avute marţi la Ministerul de Finanţe, pe marginea măsurilor anticriză, s-a luat în calcul contingentarea a 100.000 de tichete de vacanţă a câte 2.000 de lei“, a spus Hossu.
De asemenea, acesta a precizat că „turismul ar putea fi stimulat prin acordarea şi în acest an a biletelor de tratament pentru pensionari. Este vorba de aproape 130.000 de bilete, în valoare de 1.000 de lei fiecare, efort financiar suportat de bugetul asigurărilor sociale“.
Pe de altă parte, operatorii din turism au solicitat, în planul anti-criză elaborat de patronatele de profil, liberalizarea tichetelor de vacanţă, „astfel încât orice firmă care doreşte să includă în pachetul salarial un astfel de tichet să o poate face“, a declarat, la rândul său, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Dragoş Anastasiu.
Potrivit acestuia, banii necesari tichetelor de vacanţă ar putea proveni prin deducerea din impozitul pe salariu. În ceea ce priveşte beneficiarul de tichete, Anastasiu a spus că unul dintre principiile aplicate în cazul contingentării tichetelor ar putea fi „primul venit, primul servit“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS