17.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateANI verifică averea lui Voiculescu

ANI verifică averea lui Voiculescu

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a declanşat procedura de verificare a averii lui Dan Voiculescu, sub suspiciunea că nu a declarat mai multe bunuri şi conturi bancare. Preşedintele de onoare al Partidului Conservator candidează pentru funcţia de senator la alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

Biroul Electoral de Circumscripţie a Municipiului Bucureşti numărul 42 a acceptat, în 20 octombrie, candidatura lui Dan Voiculescu, propus de Alianţa PSD+PC pentru funcţia de senator.

Asociaţia „Adevăr şi Dreptate“ a contestat la Tibunalul Bucureşti decizia Biroului Electoral Municipal de admitere a candidaturii lui Dan Voiculescu. Asociaţia a sesizat şi procurorii cu privire la falsul în acte publice de care s-ar face vinovat preşedintele fondator al PC, solicitând anchetarea acestuia.

Pe numele lui Dan Voiculescu există şi două dosare în cercetare la DNA. În unul dintre ele, preşedintele fondator al PC este cercetat de procurorii anticorupţie în legătură cu privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, alături de alte 26 de persoane. În cel de-al doilea dosar „Loteria II“, el şi fiica lui, Camelia Voiculescu, sunt bănuiţi că ar fi spălat prin conturile lor o parte din banii obţinuţi ilicit de Gheorghe Copos din valorificarea către Loteria Română a 38 de spaţii comerciale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII