17.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-au reluat plăţile către beneficiarii SAPARD

S-au reluat plăţile către beneficiarii SAPARD

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a reluat vineri plăţile către 600 de beneficiari ai programului SAPARD, plăţi care s-au ridicat la 72 de milioane de euro, a anunţat ieri directorul interimar al APDRP, Sorin Radu. Acesta a precizat că, deşi plăţile au fost reluate ieri, banii vor ajunge în conturile beneficiarilor în următoarele două zile lucrătoare.

„Banii au plecat dimineaţă din conturile Agenţiei şi sperăm ca în două zile lucrătoare – luni, marţi cel târziu – să ajungă la beneficiari“, a spus reprezentantul APDRP.

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a primit, în urmă cu trei săptămâni, confirmarea din partea Fondului Naţional din cadrul Ministerului Finanţelor pentru reluarea plăţilor prin programul SAPARD.

Plăţile prin Progamul SAPARD au fost suspendate după o misiune de audit a Comisiei Europene, care a avut loc în prima jumătate a lunii iunie. Aceasta făcea parte din procedura de monitorizare pe care serviciile CE o efectuează anual şi a avut rolul de a face recomandări privind îmbunătăţirea sistemului de implementare a programului SAPARD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS