18.3 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSirena pompierilor, inutilă

Sirena pompierilor, inutilă

Sirena maşinilor de pompieri nu mai înseamnă nimic pentru participanţii la trafic. Nimeni nu se mai dă la o parte din faţa autospecialelor de intervenţie şi pe nici un şofer nu îl interesează că în tot acest timp cineva are nevoie de ajutor.

Două maşini de intervenţie de la Staţia de pompieri Vânju Mare nu au fost lăsate ieri să treacă spre un incendiu la locuinţa unei femei.

Nu numai că participanţii la trafic nu au cedat trecerea, dar un şofer cu o Dacie şi două tiruri bulgăreşti au depăşit coloana oficială, timp în care o piatră de pe carosabil a sărit în parbrizul maşinii de intervenţie, viaţa celor cinci pompieri din cabina autospecialei fiind pusă în pericol. „Ne grăbeam să ajungem la incendiu, aşa cum facem de fiecare dată când suntem solicitaţi, dar pe drum nimeni nu s-a dat la o parte ca să putem trece. Mergeam cu semnalele acustice în funcţiune, eram în grabă şi dintr-o dată o maşină ne-a depăşit cu o viteză foarte mare şi cred că de pe carosabil a sărit o piatră direct în parbriz şi l-a făcut praf. Geamul a căzut peste noi în cabină, dar bine că nu am păţit nimic. Doar eu am fost zgâriat de un ciob la mână“, a spus comandantul Staţiei de pompieri de la Vânju Mare, Eugen Grigore.

Numai norocul a făcut ca şoferul maşinii de pompieri să nu fie tăiat pe faţă şi maşina să se răstoarne în şanţurile de pe marginea Drumului Naţional 57. „Nu este deloc uşor să fii şofer pe o maşină de pompieri, mai ales că ne confruntăm şi cu faptul că şoferii ne ignoră şi nu se dau la o parte. Puteam să fiu tăiat pe faţă. O Dacie şi încă două tiruri cu numere de Bulgaria s-au grăbit şi ne-au depăşit, iar atunci a sărit piatra direct în parbrizul maşinii noastre. Problema este că nici măcar nu au oprit să vadă dacă am păţit ceva sau să-şi recunoască vina“, a spus şoferul autospecialei, Gicu Codan.

În tot acest timp, sătenii din satul Chilia îşi puneau viaţa în pericol încercând să salveze casa şi o bătrână de 80 de ani, care locuia singură.

„Am văzut că pompierii nu mai ajung şi am încercat să stingem noi focul cu găleţile cu apă, dar, când am deschis geamul, mi-a sărit flacăra în faţă. Era să iau şi eu foc. La vreo zece minute, au ajuns şi pompierii, cu parbrizul spart. Am înţeles că le-a sărit o piatră că i-au depăşit alte maşini“, a spus un localnic. Din casa bătrânei nu a mai rămas aproape nimic

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU