14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţistul Cristian Cioacă, eliberat condiţionat

Poliţistul Cristian Cioacă, eliberat condiţionat

Curtea de Apel Braşov a admis ieri cererea de eliberare sub control judiciar a poliţistului Cristian Cioacă în dosarul privind violarea corespondenţei soţiei sale dispărute, Elodia Ghinescu.

În cadrul şedinţei de aproximativ o oră, Cioacă a prezentat Curţii de Apel motivele pentru care îşi susţine cererea de eliberare sub control judiciar, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis arestarea sa preventivă pentru 29 de zile. „Sunt ofiţer de poliţie şi nu am de ce să mă sustrag urmăririi penale. Menţionez că nu am făcut acest lucru nici până acum şi nici nu am de gând să fac asta. Am un copil de trei ani pe care doresc să îl văd cel puţin în weekend, deoarece în timpul săptămânii sunt la serviciu“, a spus Cioacă.

În ceea ce priveşte acuzaţia accesării ilegale a căsuţei de e-mail a soţiei sale, Cioacă a precizat că nu a instigat pe nimeni să facă nimic, ci doar a vrut să-şi caute soţia. El a susţinut că laptopul era proprietate comună a celor doi soţi, la fel ca şi garsoniera, unde îşi avea cabinetul de avocatură Elodia Ghinescu, şi că deseori deschidea laptopul pentru a se juca. De asemenea, Cioacă a precizat că messenger-ul Elodiei era setat să se deschidă automat, odată cu pornirea calculatorului. Poliţistul a spus că Marius Breazu, colegul său de serviciu cercetat în acest dosar, i-a arătat cum să intre în căsuţa de e-mail direct din messenger, fără a introduce vreo parolă. În ceea ce-l priveşte pe hackerul Adrian Niţu, Cioacă susţine că nu l-a întâlnit niciodată, decât în faţa instanţei, şi că Niţu a luat legătura cu el, şi nu invers, prin intermediul televiziunii OTV, iar suma de 3.000 de euro i-a acordat-o cu titlu de împrumut, deoarece îi părea o persoană de încredere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS