14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNokia invită nemţii la muncă în România

Nokia invită nemţii la muncă în România

Grupul finlandez de telecomunicaţii Nokia vrea să propună angajaţilor de la uzina din Bochum, pe care o va închide, să vină să muncească la noua fabrică din România, relatează cotidianul regional german Rheinische Post, în ediţia sa de vineri. Aceasta ar fi una dintre măsurile pe care Nokia le-ar avea în vedere, pentru următoarele săptămâni, în sprijinul angajaţilor din Bochum.

Salariaţii fabricii din Germania nu pot fi însă de acord cu această variantă, întrucât ar trebui să muncească pe venituri de aproape zece ori mai mici.

Informaţii apărute în presa internaţională susţin însă că angajaţii care vor lucra în sectorul de producţie al fabricii Nokia din România vor avea un salariu de aproape 220 de euro şi bonuri de masă.

Nokia a dezminţit vineri informaţia de presă potrivit căreia intenţionează să le propună salariaţilor uzinei de la Bochum din Germania, care va fi închisă, să vină să lucreze la fabrica din România, au anuţat surse din cadrul grupului finlandez, transmite AFP. „Este un zvon ca atâtea altele şi este inexact“, a declarat pentru AFP un oficial de la Nokia, care a cerut să i se păstreze anonimatul, dezminţind informaţiile publicate de cotidianul german regional Rheinische Post.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII