14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul n-a mai trimis vaccin antigripal

Ministerul n-a mai trimis vaccin antigripal

Vremea relativ rece din ultima perioadă îi face pe specialiştii din judeţ să se teamă de apariţia cazurilor de gripă. Nici ce se întâmplă în Ucraina, unde s-a confirmat gripa aviară, nu este în măsură să liniştească spiritele. Cu toate acestea, deşi Ministerul Sănătăţii Publice anunţa în urmă cu o săptămână că va continua campania de imunizare antigripală şi în ianuarie şi februarie, în teritoriu nu au mai fost trimise alte doze în afara celor 36.000 deja administrate. Campania de vaccinare, încheiată la sfârşitul lui 2007, s-a derulat în toate localităţile judeţului, fiecare medic de familie primind sute de doze

„Încă stăm liniştiţi. Nu sunt semne de alarmă, dar dacă vremea o să fie rece trebuie să ne aşteptăm şi la apariţia cazurilor de gripă. Vaccin nu cred că vom mai primi noi, având în vedere ce se întâmplă în Ucraina. Nu excludem însă nici posibilitatea să fim chemaţi în câteva zile să ridicăm alte doze“, a declarat directoarea adjunctă a Autorităţii de Sănătate Publică, dr. Marinela Madan.

Dacă pentru populaţie se recomandă evitarea zonelor aglomerate (în special pentru bătrâni), dar şi un regim caloric echilibrat, autorităţile sanitare trebuie să aibă o grijă deosebită în centralizarea şi analiza datelor din teritoriu, motiv pentru care li s-a solicitat medicilor de familie, serviciului de ambulanţă şi spitalelor transmiterea de date cât mai corecte despre cazurile de viroze respiratorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS