26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞpagă pentru cetăţenie română

Şpagă pentru cetăţenie română

Ministerul de Interne al Republicii Moldova a anunţat ieri că a anihilat o reţea care furniza ilegal servicii de redobândire a cetăţeniei române, în care ar fi implicaţi şi doi funcţionari din Ministerul Justiţiei de la Bucureşti, informează agenţia Info-Prim Neo.

Adjunctul ministrului de interne, Valentin Zubic, a declarat ieri că a fost reţinut în flagrant un grup de persoane care a fost filat timp de şapte luni. Potrivit oficialului moldovean, 135 de persoane şi-ar fi redobândit cetăţenia română pe această cale, iar documentele a peste 560 de persoane sunt în curs de examinare. Zubic a arătat că din grup făceau parte două persoane care aveau dublă cetăţenie, dintre care una locuia la Chişinău, iar cealaltă la Bucureşti. În schimbul serviciilor, membrii reţelei primeau de la cetăţeni între 150 şi 300 de euro, în funcţie de urgenţa solicitărilor pentru examinarea cazurilor.

 

România nu ştie nimic

 

Zubic a susţinut că în acest caz au fost implicaţi şi doi funcţionari din cadrul Ministerului Justiţiei de la Bucureşti, iar dosarele celor doi au fost expediate instanţelor de la Bucureşti prin intermediul Procuraturii Generale.

Secretarul de stat din Ministerul român al Justiţiei, Gheorghe Mocuţa, a declarat pentru NewsIn că deocamdată „nimeni nu a prezentat nici un suport pentru acuzele aduse de autorităţile de la Chişinău“. „Deocamdată sunt doar declaraţii. Nimeni nu va ascunde ceva în cazul în care va exista un suport pentru astfel de afirmaţii“, a spus Mocuţa.

Acelaşi oficial moldovean informa, în vara anului trecut, într-o conferinţă de presă, că un diplomat de rang înalt din cadrul Ambasadei României la Chişinău este suspectat de corupţie, după ce ar fi primit mită pentru a facilita acordarea vizelor cetăţenilor moldoveni într-un timp mai scurt. A urmat un adevărat scandal diplomatic între Bucureşti şi Chişinău, în urma căruia Alexandru Rus, fostul şef al secţiei consulare de la Chişinău, a fost rechemat de la post.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS