14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCase pentru sinistratii din Rast si Cârna

Case pentru sinistratii din Rast si Cârna

Arhiepiscopia Craiovei a demarat lucrarile de construire a caselor pentru sinistratii din Rast si Cârna. Saptamâna aceasta, in localitatile Rast si Cârna au fost predate catre firmele constructoare amplasamentele unde Arhiepiscopia Craiovei va construi cele 20 de case pentru sinistrati (zece la Rast si zece la Cârna). La Rast, locuintele vor fi construite de firma SC IZOLATIA SRL din Drobeta Turnu Severin, iar pentru casele de la Cârna firma constructoare este SC RECON SA din Craiova, adica societatile care au participat si au câstigat licitatiile pentru aceste lucrari. Deja la Rast au demarat lucrarile de construire, urmând ca saptamâna viitoare sa inceapa si la Cârna.


„Banii necesari construirii acestor case provin din fondurile strânse la nivelul Arhiepiscopiei Craiovei si la nivelul Patriarhiei Române in urma «Apelului la rugaciune si fapta buna» al Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist si a campaniei «Credinta este mai puternica decât apele» initiata de Patriarhia Româna si Radio România“, a precizat Gheorghe Cioiu, din cadrul Biroului de presa al Mitropoliei Olteniei.


Marti, IPS Teofan, Mitropolitul Olteniei, va fi prezent de la ora 16.00 la Rast si de la ora 18.00 la Cârna, unde, impreuna cu un sobor de preoti din Arhiepiscopia Craiovei, va oficia slujbe religioase de punere a pietrei de temelie pentru casele pe care Arhiepiscopia Craiovei le construieste in aceste localitati pentru persoanele care au avut de suferit de pe urma inundatiilor din acest an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS