20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalFetiță palestiniană ucisă din greșeală la un punct de control din Ierusalimul de Est

Fetiță palestiniană ucisă din greșeală la un punct de control din Ierusalimul de Est

Poliția a declarat că un copil palestinian a fost ucis din greșeală de forțele de securitate duminică la un punct de control. Un ofițer de poliție de frontieră a fost rănit ușor. Totul s-a întâmplat în timpul unui atac cu mașina la un punct de control din Ierusalimul de Est.

Medicii au confirmat ulterior moartea fetiței în vârstă de 3 ani, potrivit www.timesofisrael.com.

Imagini de pe camerele de supraveghere şi difuzate de poliţia israeliană arată o camionetă mare trecând prin postul de control din Biddu. Zona este situată între Ierusalim şi Ramallah, în Cisiordania, teritoriu ocupat de Israel din 1967.

O altă camionetă, mai mică, o urmează rapid, loveşte agenţii postului de control şi se îndepărtează.

Pe aceste imagini, se vede cum poliţia deschide focul în direcţia celor două vehicule.

„După ce au tras asupra teroriştilor, o fetiţă care se afla într-un alt vehicul la postul de control a fost rănită”, a declarat poliţia israeliană.

„Teroriştii au fost neutralizaţi”, afirmă poliţia într-un comunicat, fără a preciza dacă atacatorii sunt morţi sau în viaţă.

Poliţia adaugă că un ‘examen preliminar’ indică faptul că vehiculul în care se afla fetiţa a fost de asemenea lovit (de tiruri). Va fi întreprinsă o anchetă.

Duminică mai devreme, un bărbat din Ierusalimul de Est a fost împușcat mortal într-un atac terorist la nord de Ramallah. O femeie de 42 de ani, farmacistă la Centrul Medical Hadassah din Ierusalim, a fost grav rănită. Ea a participat la o sărbătoare de Crăciun în Ramallah. Femeia a fost dusă la un spital din oraș și apoi transferată la Hadassah, unde este tratată, a spus spitalul într-un comunicat.

Citește și: (VIDEO) S-au decernat Globurile de Aur. Iată câștigătorii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS