19 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSanatateDolj: Campania "Alimentaţia la sân: Un punct al victoriei pentru viaţă!", continuă până pe 7 august

Dolj: Campania „Alimentaţia la sân: Un punct al victoriei pentru viaţă!”, continuă până pe 7 august

Direcţia de Sănătate Publică Dolj, în parteneriat cu Autorităţile publice locale prin secţiile de obstetrică-ginecologie, neonatologie şi pediatrie din unităţile sanitare cu paturi, cu cabinetele de medicină de familie şi asistenţii comunitari şi cu asociaţia World Vision International – Filiala Dolj, celebrează în perioada 1-7 August 2014, Săptămâna Mondială a Alimentaţiei la Sân şi organizează Campania cu sloganul: „Alimentaţia la sân: Un punct al victoriei pentru viaţă!”
Tema afirmă importanţa creşterii şi susţine protecţia, promovarea şi sprijinirea alăptatului în cadrul obiectivelor de dezvoltare ale mileniului.
În 1990 în cadrul “Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului” elaborate de Naţiunile Unite în cadrul campaniei de luptă împotriva sărăciei şi a dezvoltării sănătoase, au fost stabilite 8 obiective globale.  Tema campaniei din acest an răspunde ultimei numărători inverse, prin afirmarea importanţei în creşterea, protecţia, promovarea şi susţinerea alimentaţiei la sân în cadrul agendei după anul 2015, cu implicarea cât mai multor grupuri de oameni şi de vârste cât mai diferite.
Protejarea, promovarea şi susţinerea alimentaţiei la sân este un scop vital.
Ce este Strategia Globală?
OMS şi UNICEF au lansat împreună şi au dezvoltat „Strategia Globală pentru alimentaţia bebeluşilor şi copiilor mici” în anul 2002, reafirmând cele 4 ţinte Innocenti stabilite în 1995 ţi au adăugat ţinte suplimentare.
Strategia globală a identificat o nevoie clară pentru practici de alimentaţie optimale pentru reducerea malnutriţiei şi a sărăciei. Este bazată pe o abordare orientată în jurul drepturilor omului şi cere dezvoltarea unor politici complete pentru alimentaţia bebeluşilor şi copiilor mici. Oferă sfaturi cu privire la protecţia, promovarea şi suportul acordat alăptării la sân în primele 6 luni şi continuării acesteia până la 2 ani, împreună cu o alimentaţie diversificată cu începere de la vârsta de 6 luni.

Obiectivele campaniei
– Să ofere informaţii cu privire la „Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului”, modul în care acestea se raportează la alimentaţia la sân, precum şi alimentaţia sugarilor şi copiilor mici.
– Să prezente progresele realizate până în prezent, în alimentaţia la sân a sugarilor şi în alimentaţia  copiilor mici.
– Să atragă atenţia asupra importanţei intensificării acţiunii de protecţie, promovare şi susţinere a alimentaţiei la sân ca o intervenţie cheie în „Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului” şi după 2015.
– Să stimuleze interesului tinerilor, de ambele sexe, pentru a vedea semnificaţia alimentaţiei la sân în lumea de azi care este în continuă schimbare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS