34.4 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinIdei ingenioase pentru accidentele vestimentare

Idei ingenioase pentru accidentele vestimentare

Micile accidente care apar la nivel vestimentar în timpul în care sunteţi la serviciu pot fi foarte uşor reparate, cu puţină imaginaţie şi cu doar câteva obiecte consumabile care cu siguranţă se găsesc în orice birou.

În timpul orelor pe care le petreceţi la serviciu se întâmplă uneori să aveţi bătăi de cap din cauza unor mici „defecţiuni“ vestimentare pe care nu prea ştiţi cum să le reparaţi dacă nu aveţi la îndemână un ac cu aţă. Un nasture care se rupe exact în timpul unei şedinţe, breteaua de la sutien care se desprinde de la locul ei tocmai în momentul în care sunteţi ocupată până peste cap sau un fir dus la ciorap exact în ziua în care aţi îmbrăcat un costum elegant – toate acestea nu fac decât să vă strice ziua, şi aşa aglomerată. Totuşi, nu este cazul să disperaţi. Vă oferim câteva trucuri care vă vor ajuta să evitaţi dezastrele vestimentare şi să vă păstraţi un aer profesional la birou, în ciuda micilor probleme – şi toate acestea doar cu ajutorul lucrurilor pe care le folosiţi zi de zi la serviciu.

Nasturi rupţi

Problemele create de nasturii căzuţi de la o cămaşă sau de la un pulover se pot rezolva cu ajutorul benzii dublu-adezive. Lipiţi o bucăţică de bandă în locul nasturelui şi prindeţi ambele părţi ale cămăşii în aşa fel încât nasturele lipsă să nu lase să se vadă nimic mai mult decât trebuie. Ar mai exista varianta să prindeţi obiectul vestimentar cu un capsator, însă un asemenea gest ar putea strica ţesătura. Banda dublu-adezivă rezolvă problema nasturilor lipsă foarte eficient şi fără a provoca pagube hainelor. La fel de bine puteţi folosi bandă dublu-adezivă şi fără a avea un nasture lipsă, dacă nu vreţi ca prin spaţiile libere ale cămăşii să se vadă sutienul.

Pantofi juliţi

În cazul în care, pe drumul spre serviciu sau chiar în incinta biroului, aţi reuşit „performanţa“ de a vă juli pantofii, problema se poate rezolva cu ajutorul unui marker. Nu aveţi de făcut altceva decât să coloraţi imperfecţiunile apărute pe încălţăminte cu ajutorul unui marker sau al unei carioci, având grijă ca nuanţa acesteia să fie cât mai apropiată de culoarea pantofilor. Trucul nu este valabil numai la serviciu, ci şi acasă, atunci când constataţi că încălţămintea a suferit un accident.

Bretea de sutien desprinsă

Dacă breteaua de la sutien s-a desprins în mod iremediabil, nu va fi cazul să staţi cu obiectul de lenjerie intimă „nefuncţional“. Aşa cum toate femeile ştiu, când se desprinde breteaua de la sutien, acest lucru se întâmplă întrucât cercul de plastic prin care aceasta e prinsă se rupe. Defecţiunea se poate rezolva foarte uşor cu o agrafă de hârtie, pe care va trebui să o prindeţi în locul cercului de plastic. Acelaşi lucru se poate face şi cu ajutorul unui inel de la un breloc, dacă aveţi aşa ceva la îndemână: breteaua sutienului va sta la locul ei până când veţi ajunge acasă.

Dresuri agăţate

Toate femeile ştiu trucul prin care pot împiedica deşirarea dresurilor agăţate prin folosirea ojei. Dacă nu aveţi la îndemână o sticluţă cu lac de unghii şi nici una dintre colegele dumneavoastră nu vă poate ajuta, consumabilele de birou se dovedesc din nou remedii ingenioase. În cazul în care s-a dus un fir la ciorap, puneţi pe dres o picătură de corector, pentru a împiedica „dezastrul“ să capete proporţii. De asemenea, corectorul lichid poate fi folosit şi pentru a repara o manichiură franţuzească de pe care a sărit oja.

Fermoar blocat

Fermoarul blocat poate da mari bătăi de cap. Nu are nici un rost să intraţi în panică. În schimb, treceţi peste fermoar un creion colorat, fie că este clasic sau cerat. Acest lucru va „unge“ fermoarul, astfel încât veţi putea să trageţi cheiţa în sus sau în jos fără prea mari dificultăţi. Ar fi bine ca, odată ajunsă acasă, să curăţaţi fermoarul cu o cârpă umedă, pentru a evita pătarea hainelor din cauza creionului colorat.

Flec căzut

Este extrem de enervant, dar şi periculos, să mergeţi încălţată în pantofi cu tocuri înalte care, din nefericire, au rămas fără flecuri. Astfel de accidente se întâmplă frecvent, însă cu siguranţă nici o doamnă sau domnişoară nu umblă cu flecuri de schimb în poşetă. Pentru a evita să alunecaţi din cauza lipsei flecului, înlocuiţi-l cu o bucată de gumă de şters. Tăiaţi dintr-o gumă de şters o bucată care să acopere tocul. Pentru pantofii cu toc cui, guma din capătul unui creion va fi nu doar suficientă, ci şi eficientă. Este adevărat că, probabil, pantoful nu va arăta foarte bine cu un flec roz, însă este mai bine aşa decât să vă împiedicaţi sau să alunecaţi pe o podea din gresie proaspăt spălată. În plus, tocul nu se va strica şi se va putea repara foarte uşor la cizmar.

Tiv desprins

În general, un tiv desfăcut se prinde foarte uşor cu ajutorul unui ac de gămălie. Deşi este greu de crezut că într-un birou întreg nu se găseşte un bold, se poate întâmpla să nu găsiţi unul exact când aveţi nevoie de el. În acest caz, folosiţi un capsator pentru a vă prinde tivul fustei sau al pantalonului. Obiectele vestimentare croite din materiale mai groase nu vor fi stricate de capsă, şi nici cele din denim nu vor avea de suferit. Va trebui totuşi să aveţi grijă atunci când scoateţi capsele, pentru a nu perfora mai rău materialul. O altă variantă ar fi să aplicaţi bandă dublu-adezivă sau scotch pentru a fixa un tiv desprins.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU