22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCasting pentru un mort

Casting pentru un mort

Este bine ştiut faptul că soliştii de operă sunt capabili de orice. Iar, de regulă, „femelele din această specie“, cum le numea Kipling, sunt mult mai periculoase decât masculii.

Artiştii de operă sunt celebri pentru viaţa lor tumultuoasă şi pentru faptul că sunt capabili de orice. Însă, soprana germană Waltraud Gruseck depăşeşte orice imaginaţie. Potrivit poliţiei din Baden-Württemberg, această doamnă blondă, în vârstă de 55 de ani, şi-a ucis soţul, pe Hermann Hill, un om de afaceri extrem de bogat, iar apoi, dându-şi seama că l-a eliminat înainte de a pune mâna pe toată averea, a angajat o sosie pentru a-l „readuce la viaţă“, ca să semneze nişte hârtii, prin care ea să pună mâna pe averea de cinci milioane de euro. Până când, cum era de aşteptat, cineva şi-a dat seama că tot acest trafic de soţi care apar şi dispar era suspect şi doamna Hill a ajuns la închisoare. Povestea, demnă de un film de Hitchcock, inclusiv întoarcerile ironice de situaţii, uneori de-a dreptul ieşite din comun, a fost prezentată de cotidianul britanic Telegraph. Scena acţiunii este Kappel-Grafenhausen, o localitate de 4.859 de locuitori din apropiere de Freiburg, în sud-vestul Germaniei, exact pe Rin. Aceste meleaguri sunt atât de pline de canale şi bălţi, încât un peşte este prezent chiar şi pe emblema localităţii, iar meniurile restaurantelor abundă în specialităţi din „Zander“ (şalău) sau „Forelle“ (păstrăv), exact speciile crescute cu succes la ferma piscicolă a domnului Hill, de 71 de ani. Acesta, care nu mai locuia împreună cu soţia, a dispărut de acasă în luna octombrie. Autorităţile au demarat imediat o anchetă, însă, în decembrie, domnul Hill, bărbatul cu două vieţi, a reapărut şi, împreună cu soţia sa, a mers la o grămadă de avocaţi şi notari. Minciuna a fost descoperită după ce un bărbat a mers la poliţie pentru a povesti că doamna Gruseck i-a cerut să joace rolul soţului său. Autorităţile au reluat ancheta, iar poliţiştii germani, cunoscuţi pentru perfecţionismul lor, au interogat peste 7.000 de persoane, descoperind alte opt cărora văduva le ceruse să joace rolul lui Hill. „Mi-a arătat fotografia soţului şi mi-a explicat că voi fi răsplătit generos dacă voi accepta să joc rolul lui“, a povestit una dintre sosiile recrutate.

Capcană pentru soprană

Anchetatorii locali au decis să îi pregătească o capcană teribilei soprane. Ei au invitat-o pe doamna Waltraud să se prezinte la secţia de poliţie, împreună cu „soţul“. În ziua întâlnirii, femeia a sunat la poliţie: „Îmi pare rău, însă a trebuit să plece într-o călătorie de afaceri“. Iar apoi a furnizat o versiune a faptelor pe care nu ar fi crezut-o nici cel mai naiv dintre poliţişti. Ea a povestit că soţul ei a dispărut, după care a reapărut pe neaşteptate. Pentru că povestea furnizată poliţiştilor era plină de contradicţii, Gruseck-Hill a cedat, ea fiind în cele din urmă arestată pentru crimă şi fraudă.
Pe de altă parte, bietul Hermann nu a fost încă găsit nici viu, nici mort. Însă, purtătorul de cuvânt al poliţiei nu are dubii. „Plecăm de la ipoteza că el a fost ucis, iar ea a fost autoarea crimei“. Pe internet apare încă site-ul posibilei asasine (www.waltraud-gruseck.de), unde aceasta îşi prezintă activitatea de balerină şi, mai apoi, de soprană. De altfel, Gruseck a scos şi un album, pe care cântă diferite arii de operă, de la „Nunta lui Figaro“ şi până la „Der Freischütz“ al lui Weber sau „Ave Maria“ a lui Bach/Gounod.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII