17.8 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBebelușul mort la Spitalul Județean Târgu Jiu avea malformații congenitale

Bebelușul mort la Spitalul Județean Târgu Jiu avea malformații congenitale

Medicii legiști gorjeni au stabilit că decesul bebelușului de o lună a survenit ca urmare a unei insuficiențe cardio-respiratorii acute.

Potrivit reprezentanților Serviciului de Medicină Legală Gorj, rezultatul necropsiei a arătat că decesul sugarului a fost cauzat de o insuficiență cardio-respiratorie acută care a apărut ca urmare a unor malformații congenitale la nivelul intestinului subțire și intestinului gros, în evoluție cu o peritonită.

Este de precizat că familia s-a prezentat cu sugarul la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu în data de 21 mai. A fost trimis acasă însă de către medici, cu indicația supravegherii de către medicul de familie. Bebelușul a fost readus miercuri dimineață la unitatea medicală, unde a și decedat.

IPJ Gorj a început o anchetă pentru ucidere din culpă.

„La data de 22 mai 2024, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați de personalul Spitalului Județean de Urgență cu privire la faptul că la această unitate medicală a decedat un bebeluș, în vârstă de o lună. Din primele verificări efectuate de polițiști, nu au fost identificate urme de violență pe cap, trunchi sau membre. În acest caz, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, conform IPJ Gorj.

Citeşte şi: Bătrân omorât în curtea casei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS