13.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

„I’ll be back“, o replica de aur


„I’ll be back“ („Ma voi intoarce“ – n.r.), replica faimoasa care l-a facut pe Arnold Schwarzenegger un erou de necontestat al filmelor de actiune, a aparut in scenariul original sub forma „I’ll come back“. In plus, culturistul nici macar nu a fost prima alegere a producatorilor pentru rolul principal in „Terminator“.


Printre propunerile pentru interpretarea acestui personaj s-au numarat vedete ca Jurgen Prochnow si O.J. Simpson. Producatorii au renuntat insa la Simpson, temân-du-se ca acesta risca sa nu fie luat in serios. In cele din urma, Lance Henriksen a primit rolul principal, in timp ce Schwarzenegger abia fusese angajat. Dar, dupa recitirea scenariului, actualul guvernator al Californiei a fost preferat in rolul Terminatorului, datorita corpului mult mai bine lucrat decât cel al lui Henriksen. In plus, alt avantaj a fost faptul ca Terminatorul nu trebuia sa vorbeasca prea mult, astfel ca producatorii au fost dispusi sa riste oferind rolul unui „necunoscator“. In film, Schwarzenegger a avut numai 17 propozitii, incluse in 16 replici.


Astfel, fostul „Mister Univers“ s-a bucurat de un succes imens in intreaga lume cu acest rol. De asemenea, datorita felului cum a reusit sa mânuiasca armele pe marele ecran, actorul a primit o serie de distinctii din partea mai multor reviste, inclusiv Soldier Of Fortune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS