15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinVicii si capricii: guma de mestecat

Vicii si capricii: guma de mestecat

Suntem familiarizati cu ea din copilarie si devenise, la un moment dat, unul dintre produsele preferate de copii. In ziua de astazi chiar si adultii consuma guma de mestecat pentru ca ii ajuta la concentrare, vor respiratie proaspata sau inlocuiesc fumatul cu alt viciu… Potrivit site-ului eva.ro, mestecatul gumei, alaturi de dezavantajele de a mari aciditatea gastrica si de a dezvolta maxilarul, are si numeroase atuuri.


Sporeste concentrarea. La serviciu, guma de mestecat ajuta la concentrarea atentiei asupra muncii intelectuale si a mâinii. De asemenea, nenumarati soferi declara ca guma de mestecat ii ajuta sa fie atenti in timpul condusului.


Elibereaza tensiunea. Chiar din 1939 s-au facut studii asupra gumei de mestecat care au demonstrat ca aceasta reduce tensiunea musculara si ajuta oamenii sa se simta mai confortabil in situatii de stres. Datorita faptului ca ajuta si la concentrare, armatele americane au dat guma de mestecat soldatilor inca din timpul primului Razboi Mondial si este folosita si acum.


Improspateaza respiratia. Mestecând guma, mai ales mentolata, se elibereaza caile respiratorii si se improspateaza respiratia.


Este „ceva de mestecat“ care nu ingrasa. Deseori mestecând guma putem evita sa mâncam intre mese si câteodata refuzam sa gustam „ceva bun“ datorita ei. Este un avantaj, considerând ca fiecare lama contine aproximativ zece calorii.


Ajuta la prevenirea cariilor. Intre mese nu este mereu recomandabil sa te speli pe dinti. Mestecând guma se stimuleaza productia de saliva, care ajuta la neutralizarea mâncarurilor acide care proavoaca distrugerea dintilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS