13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn grup de studenţi craioveni au fost premiaţi la Târgul național al întreprinderilor simulate

Un grup de studenţi craioveni au fost premiaţi la Târgul național al întreprinderilor simulate

Mai mulți studenți ai Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA) din cadrul Universității din Craiova au obținut patru premii la Târgul național al întreprinderilor simulate, organizat la București. În cadrul acestui târg au participat reprezentanți de la 27 de întreprinderi simulate din centre universitare precum București, Iași, Craiova, Constanța, Sibiu, Galați, Târgoviște, Târgu Jiu. Studenții s-au remarcat prin creativitate, entuziasm, abilități de comunicare și vânzare, dovadă fiind cele patru premii obținute:

Premiul pentru cel mai bun stand: HighspeedCurier
Premiul pentru cel mai bun vânzător: Electrolife
Premiul pentru produse inovative: Prestige Resort
Premiul pentru originalitatea materialelor promoționale: Ucv Mob Serv

Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului SIMPRACT – Tranziția de la școală la viața activă prin practică și crearea de întreprinderi simulate. Proiectul este implementat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România în parteneriat cu Academia de Studii Economice București, Universitatea „Ovidius” din Constanța, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea VALAHIA din Târgoviște, Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu și Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România.

Proiectul SIMPRACT vizează implicarea a 7000 de studenți cuprinși în sistemul național de învățământ, proveniți din cele 8 universități partenere, în activități de consiliere și orientare profesională directă.

Întreprinderea simulată este o metodă interactivă de învățare care vizează dezvoltarea spiritului antreprenorial, prin integrarea și aplicarea interdisciplinară a cunoștințelor care asigură condiții pentru aprofundarea practică a competențelor dobândite de studenți în pregătirea profesională. Scopul acestei metode didactice este dezvoltarea competențelor de afaceri ale studenților, prin simularea proceselor și a activităților care au loc într-o firma reală și relațiile acesteia cu alte firme și instituții.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS