11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalA ajuns după gratii după ce a bătut doi polițiști

A ajuns după gratii după ce a bătut doi polițiști

Vechi „client“ al oamenilor legii, Ștefan Cantemir Mitre a fost arestat preventiv vineri, pentru comiterea infracțiunii de ultraj, după ce a lovit doi agenți de la Rutieră care au îndrăznit să-l oprească în trafic.

Craioveanul Ștefan Cantemir Mitre, de 36 de ani, a ajuns în arestul IPJ Dolj vineri, de data acesta fiind acuzat de comiterea a două infracțiuni de ultraj.
Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, vineri dimineață, în jurul orei 4.00, un echipaj de polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova, care acționa pe Calea București, la intersecția cu strada Horia, a oprit un autoturism în care se afla craioveanul Ștefan Cantemir Mitre. Oamenii legii i-au cerut lui Mitre documentele, însă acesta a refuzat să se legitimeze, a făcut scandal și i-a lovit pe cei doi oameni ai legii, apoi a fugit. Bărbatul a fost prins însă de polițiști, apoi a fost dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova pentru a fi audiat de un procuror.
Anchetatorii au reținut că, în dimineața zilei de 29 august, în loc public, Ștefan Cantemir Mitre „a exercitat acte de violență fizică asupra a doi polițiști ai Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Cei doi polițiști au suferit leziuni pentru vindecarea cărora au nevoie de trei-patru, respectiv cinci-șase zile de îngrijiri medicale“, a declarat procurora Daniela Barbu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. În aceeași zi, Mitre a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea a două infracțiuni de ultraj, iar instanța a emis pe numele lui un mandat pe o perioadă de 30 de zile.
Anchetatorii craioveni nu au făcut publice numele celor doi agenți și au explicat că se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au petrecut faptele.

Condamnat pentru scandalul din George Enescu

Mitre nu este la prima întâlnire cu polițiștii craioveni, el fiind implicat în mai multe scandaluri. Astfel, în august 2007, în apropierea Spitalului de Urgenţă Craiova, Ştefan Cantemir Mitre a fost împuşcat în picior dintr-o maşină în care se aflau Emilian Bană, poreclit Banană, şi Andrei Alin Nicolae, zis Impresie.
O lună mai târziu, același Mitre și alte cinci persoane au fost implicați într-un conflict în cartierul craiovean George Enescu. Este vorba de Florin Anca, Nicuşor Anuţa, Marius Voinea, Ion Pavel Surdu și Ionuţ Stângă, care, împreună cu Mitre, s-au dus cu patru autoturisme pe strada Peneş Curcanul, iar, după ce au tras cu arme neletale în direcţia a câţiva tineri, au fugit. Printre victimele atacului s-a numărat și Cosmin Camen, condamnat anul acesta la patru ani de închisoare într-un dosar de infracţiuni cu carduri de credit.
În octombrie 2013, Mitre a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare pentru conflictul din George Enescu, iar instanța i-a fixat un termen de încercare de trei ani. Dacă va fi trimis în judecată pentru ultraj, cel mai probabil instanța va hotărî să execute și pedeapsa primită în octombrie 2013.
Tot în 2007, în octombrie, Mitre a fost alergat de Vipale Silvian şi Stazian Miclescu, care i-au făcut praf BMW-ul. Atunci, poliţiştii au stabilit că amici ai lui Mitre au spart o oglindă şi au înfundat o portieră a Touaregului în care se afla Vipale, care a hotărât să se răzbune.
În seara zilei de 13 octombrie, Vipale şi Miclescu, care se deplasau cu un Touareg și un Nissan pe strada Brestei, l-au prins în trafic pe Mitre, care se deplasa la volanul unui BMW, şi au tras cu pistoalele asupra mașinii acestuia. Mitre a călcat acceleraţia şi s-a îndreptat spre locuinţa mamei sale de pe strada Odobleja, fugind în bloc. Cei doi l-au urmărit şi au mai tras două focuri de armă asupra sa, au spart toate geamurile maşinii lui Mitre, pe care acesta o lăsase în apropierea blocului, au spart un geam de la intrarea în scara blocului, apoi au urcat în imobil şi au lovit cu picioarele uşa apartamentului în care Mitre se refugiase, după care au plecat. 

În proces cu polițiștii

La începutul acestui an, Ștefan Cantemir Mitre a contestat în instanță un proces-verbal de constatare a unei contravenții întocmit de agenții Biroului Rutier Craiova. La începutul lunii iunie, Judecătoria Craiova a respins ca neîntemeiată plângerea lui Mitre, care a contestat însă decizia instanței. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS