17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalEvazionist bucureştean, cercetat la Craiova

Evazionist bucureştean, cercetat la Craiova

Un bărbat, de 66 de ani, din Bucureşti, acuzat de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală prin intermediul unei firme cu sediul social declarat fictiv în Craiova, a fost reţinut marţi de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj.
Poliţiştii doljeni au stabilit că, în anul 2009, Ioan Burilă, de 66 de ani, din Bucureşti, a preluat părţile sociale ale unei firme de transport mărfuri, SC DUDY TRANS SRL, după care a declarat în mod fictiv sediul social la o adresă din Craiova –   Aleea 2 Bechetului, nr. 47, scopul fiind sustragerea de la eventualele verificări ale inspectorilor fiscali. Ulterior, în august 2009, în calitate de administrator al SC DUDY TRANS SRL, a aprovizionat de la SC L&C OIL COMPANY SRL Arad, societate aflată în insolvenţă, cantitatea de 146.554 de litri motorină pe care a comercializat-o fără a evidenţia în totalitate veniturile realizate. În acest fel, bărbatul s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat cu suma totală de 82.641 de lei. Poliţiştii doljeni au mai stabilit că, după derularea operaţiunilor comerciale, bucureşteanul a cesionat în mod fictiv părţile sociale deţinute la SC DUDY TRANS SRL în scopul îngreunării urmăririi penale şi verificărilor financiar-fiscale. De asemenea, după 15 octombrie 2009, după ce a vândut firma, Ioan Burilă a continuat să retragă numerar din contul deschis de societate la o bancă din Craiova.
Ieri, anchetatorii l-au dus pe bucureştean la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă, însă instanţa a respins cererea anchetatorilor şi l-au obligat pe Burilă să nu părăsească ţara timp de 30 de zile.
Poliţiştii doljeni au încercat şi în aprilie, anul trecut, să-l bage în arest pe bucureştean pentru comiterea aceleaşi infracţiuni, însă Tribunalul Dolj a refuzat propunerea de arestare preventivă făcută pe numele lui Burilă. După încercarea de arestare a sa, bucureşteanul a dispărut, iar poliţiştii de la Investigarea Fraudelor au continuat cercetările în acest dosar de evaziune fiscală. Oamenii legii au reuşit să-l prindă pe Burilă luna acesta, însă sunt nevoiţi să-l cerceteze tot în stare de libertare după hotărârea de ieri a Tribunalului Dolj.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS