15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCandidaţii doljeni înscrişi la titularizare vor fi evaluaţi în alte judeţe

Candidaţii doljeni înscrişi la titularizare vor fi evaluaţi în alte judeţe

Înainte de organizarea examenului de titularizare, pe ultima sută de metri, Ministerul Educaţiei a transmis Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj modificări privind mişcarea personalului didactic: lucrările vor fi trimise prin delegaţi ai inspectoratului, însoţiţi de jandarmi, în alte judeţe desemnate pentru fiecare disciplină, numele candidatului va fi securizat cu ajutorul unui cod unic etc.

Titularizarea din acest an vine cu noutăţi atât în ceea ce priveşte metodologia calendarului de examen, cât şi a corectării şi afişării rezultatelor. În judeţul Dolj, s-au depus 2.000 de dosare pentru concursul din acest an, din care 1.400 de candidaţi se vor prezenta propriu-zis la examen, ceilalţi fiind prin detaşarea de concurs specific sau continuitate la suplinire. Concurenţa va fi însă acerbă în Dolj, având în vedere că s-au scos la concurs doar 76 de posturi titularizabile. Pentru implementarea noului sistem a fost schimbată data afişării rezultatelor, fiind mutată de pe 16 iulie pe 18. Potrivit calendarului de concurs modificat printr-un ordin al ministrului educaţiei emis săptămâna trecută, contestaţiile vor putea fi depuse între 16 şi 18 iulie (în loc de 18-19), iar rezolvarea acestora se va face până pe 19 iulie (în loc de 20). Rezultatele finale vor fi publicate pe 20 iulie, mai devreme cu o zi decât în calendarul stabilit iniţial. Pe 21 şi 22 iulie va avea loc repartizarea candidaţilor care vor obţine note de titularizare. Noutăţile nu se opresc însă aici. Lucrările candidaţilor doljeni care vor susţine examenul de titularizare în cele trei centre de examen – de la Grupul Şcolar „Matei Basarab“, Grupul Şcolar „Traian Vuia“ şi Liceul Teoretic „Henri Coandă“ – nu vor fi corectate ca până acum în judeţul Dolj, ci pentru fiecare disciplină va fi desemnat un alt judeţ-centru de corectare. „Mai mult decât atât, examenul de titularizare din acest an va fi securizat cu ajutorul unor coduri unice, asemănătoare codurilor de bare de pe produse, care vor conţine numele candidaţilor şi codul numeric personal. Fiecare candidat va primi la intrarea în sălile de examen zece etichete autoadezive cu propriul cod, pe care le va lipi pe fiecare foaie de examen scrisă. Lucrările vor fi corectate în centre de evaluare din judeţele desemnate, apoi scanate pentru a dezvălui identitatea candidaţilor. Anul acesta, subiectele pentru probele scrise la titularizare sunt stabilite de Centrul Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării“, a precizat Mihaela Moţăţeanu, inspector general adjunct al ISJ Dolj.
Pe 9 iulie au avut loc probele eliminatorii pentru candidaţii care au ales profiluri vocaţionale. Un singur candidat a fost declarat respins.

Trei catedre titulari-zabile de română, o catedră titularizabilă la istorie

Doar trei catedre sunt titularizabile în acest an la limba română, la Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii „Constantin Brâncuşi“, Liceul Argetoaia şi Şcoala Caraula/Grupul Şcolar Pleniţa. Alţi şase învăţători au şanse să se titularizeze în acest an, catedrele disponibile fiind la Negoi, Botoşeşti-Paia, Bucovăţ, Calopăr, Predeşti şi Teslui. Un singur post titularizabil va fi scos la concurs la disciplina istorie la Şcoala Cârna/Şcoala Măceşu, şi patru de limba franceză la Dobroteşti, Drăgoteşti/Fărcaş, Drănic, Măceşu de Sus/Cerăt. Şi Şcolile din Bistreţ, Desa şi Gighera au nevoie de câte un profesor titular de religie ortodoxă, iar Şcolile din Castranova şi Călăraşi, respectiv Amărăştii de Jos au nevoie de câte un profesor documentarist.
Accesul în sălile de examen se va face între orele 8.00 şi 9.00, iar examenul propriu-zis va începe la ora 10.00 şi se va desfăşura pe parcursul a patru ore. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII