20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaCraiova: „1 Iunie Împreună”, la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

Craiova: „1 Iunie Împreună”, la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează, mâine, ora 10:00, evenimentul: „1 Iunie Împreună”. Activitatea este parte a parteneriatului educațional „Farmecul poeziei la vârsta copilăriei”.
Parteneriatul este încheiat între:

  • Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”,
  • Liceul Tehnologic Auto Craiova,
  • Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”,
  • Școala Gimnazială Specială „Sfântul Mina”,
  • Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Sf. Vasile”.

Evenimentul „1 Iunie Împreună” are ca scop promovarea incluziunii și diversității, reunind elevi din diferite instituții de învățământ pentru a celebra „Ziua Internațională a Copilului”. Activitățile programate includ un atelier STEM de programare cu ajutorul Ozoboților, destinat dezvoltării abilităților tehnice și creative ale copiilor. De asemenea, elevii cu cerințe educaționale speciale vor vernisa o expoziție de desene și colaje pe tema „Zilei Internaționale a Copilului”.

Expoziția va fi deschisă publicului larg în perioada 29 mai – 3 iunie, oferind vizitatorilor oportunitatea de a admira lucrările elevilor și de a aprecia talentul și creativitatea acestora.

Acest eveniment subliniază importanța incluziunii și diversității în educație. Prin activitățile planificate, se oferă tuturor copiilor, indiferent de nevoile lor educaționale, oportunitatea de a învăța și de a se exprima creativ. Parteneriatele cu instituțiile de învățământ reflectă angajamentul bibliotecarilor de a promova o educație incluzivă și de a celebra fiecare copil.

Citește și: Vâlcea: Două persoane rănite, după coliziunea dintre două mașini

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS