15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieAnchetă a ISJ Mehedinți, după ce un elev notat cu 3,80 la română a primit 8,10 după contestație

Anchetă a ISJ Mehedinți, după ce un elev notat cu 3,80 la română a primit 8,10 după contestație

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi a deschis o anchetă după ce un elev de clasa a VIII-a care fusese notat cu 3,80 la limba română la evaluarea națională a primit nota 8,10 după soluționarea contestației, potrivit B1TV.

Inspectorul şcolar general al ISJ Mehedinţi, Mirela Pintea Enea, a afirmat că, în urma anchetei preliminare, s-a stabilit că profesorii care au corectat inițial lucrarea elevului au transcris greşit nota de pe ciornă pe borderoul final.
„Îmi pare foarte rău că s-a produs acest incident. Am încercat să luăm legătura cu profesorii evaluatori, au venit cu ciornele dumnealor. Nu s-a greşit la evaluare, dar în momentul în care s-a transcris de pe ciornă, de pe borderoul final lăsat în centrul de evaluare, s-a transcris greşit. Probabil oboseala, suprasolicitarea şi-a spus cuvântul în această situaţie. Trebuie să luăm măsuri“, a spus şeful ISJ Mehedinţi.
Lucrarea elevului respectiv a fost corectată la Centrul de Evaluare de la Liceul de Artă ”Ioan Ştefan Paulian” din Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS