19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajLăsarea de fumat: cât e mindset şi cât e dependentă?

Lăsarea de fumat: cât e mindset şi cât e dependentă?

Sănătatea fizică, cât şi cea mentală au devenit unele dintre cele mai importante aspecte din viaţa unui număr din ce în ce mai mare de români. Tot mai mult persoane încearcă să adopte un stil de viaţă sănătos, iar primul pas pe care îl fac în această direcţie este să renunţe la fumat. Procesul este de cele mai multe ori dificil, fiind influenţat de doi factori: mindset şi dependenţa de nicotină.

Mindset-ul potrivit – cheia succesului în renunţarea la fumat

Mentalitatea joacă un rol important în această acţiune, fiind un factor decisiv pentru orice persoană care doreşte să renunţe la acest obicei neplăcut. Mindset-ul poate fi considerat aspectul psihologic ce influenţează uşurinţa de abandonare a fumatului, de aceea va fi esenţial să fie adoptată o mentalitate pozitivă şi a avea încrederea că dependenţa poate fi învinsă dacă se doreşte cu adevărat acest lucru.

Potrivit specialistilor de la Red Vape Store, un mindset corespunzător va avea următoarele efecte asupra procesului de renunţare la fumat:

  • O persoană cu o mentalitate pozitivă va avea şanse mai mari de succes faţă de un individ ce consideră că dependenţa nu poate fi învinsă;
  • Acceptarea faptului că schimbarea va fi bună atât pentru sănătatea personală, cât şi a celor din jur va fi un factor ce va creşte semnificativ încrederea în sine şi în posibilitatea de renunţare;
  • Dezvoltarea unui plan bine pus la punct pentru a combate posibilele momente de sevraj va spori şansele de succes;
  • Procesul poate fi mai uşor de finalizat dacă individul se concentrează asupra beneficiilor importante de care se va bucura în urma renunţării la fumat, precum o sănătate fizică şi mentală mult mai bună;
  • Meditaţia, sportul, exerciţiile de respiraţie, cât şi alte obiceiuri sănătoase pot fi abordate pentru a accelera procesul de renunţare.

Dependenţa de nicotină poate fi învinsă

Nicotina este substanţa activă ce se regăseşte în produsele ce conţin tutun. Aceasta provoacă dependenţă celor ce fumează şi este responsabilă pentru starea plăcută pe care fumatul o oferă utilizatorilor. Din această cauză, renunţarea la fumat poate fi destul de dificilă, chiar şi cu ajutorul unui mindset pozitiv.

Cât de utile sunt ţigările electronice pentru renunţarea la fumat?

Atunci când o persoană renunţă la fumat, va observa în primele zile anumite simptome de sevraj deranjante, precum un nivel de anxietate crescut, nervozitate, pofta de fumat, cât şi alte stări emoţionale supărătoare. Pentru a combate aceste efecte, multe persoane apelează la ţigări electronice, considerate ca fiind o alternativă mult mai sănătoasă şi mai plăcută în comparaţie cu fumatul tradiţional.

S-a constatat faptul că acţiunea vapatul poate fi un mod mult mai uşor de a abandona produsele ce conţin tutun, iar în timp va ajuta la renunţarea definitivă la nicotină.

Deşi la o primă vedere poate părea imposibil aceast proces, dependenţa de nicotină este mai grea în primele 3 – 5 zile, simptomele de sevraj fiind reduse substanţial în următoarele 2 – 4 săptămâni.

Mentalitatea joacă un rol foarte important în procesul de renunţare la fumat. O persoană cu o mentalitate pozitivă va avea şanse mult mai mari de succes în combaterea dependenţei, de aceea va fi esenţială abordarea acestei acţiuni cu un mindset bazat pe creştere şi schimbare.  Orice persoană merită un stil de viaţă sănătos, de aceea va fi important să  înceapă procesul cu paşi mici în direcţia cea bună.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS