19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajAmenajarea locuinței în stil minimalist: 3 trucuri de care să ții cont

Amenajarea locuinței în stil minimalist: 3 trucuri de care să ții cont

Amenajarea locuinței într-un stil minimalist poate fi destul de ușoară dacă ții cont de câteva aspecte. Descoperă în continuare 3 trucuri care îți pot fi de folos.

1. Concentrează-te pe nuanțe de alb și negru

Pentru a obține un design minimalist al locuinței tale, este necesar să te concentrezi pe un echilibru în ceea ce privește paleta de culori. Cele mai populare nuanțe folosite în stilul minimalist sunt cele de alb și negru, așa că este recomandat să le folosești atât în ceea ce privește mobilierul, cât și atunci când alegi nuanțele în care vopsești pereții. 

De exemplu, în camera de zi poți să vopsești 3 dintre pereți în nuanță albă, iar pe cel de-al patrulea să amplasezi un tapet minimalist de culoare neagră. Pentru a completa designul și pentru a obține un echilibru, amenajează spațiul cu o canapea VidaXL neagră. Dacă ești îndrăzneț și vrei să spargi monotonia, poți alege o canapea galbenă sau mov.

2. Alege un mobilier cât mai simplu și funcțional

Indiferent că vrei să mergi pe stilul sigur și să amenajezi locuința în nuanțele standard de alb și negru sau preferi să ieși în evidență cu includerea unor accente de culoare în design, un lucru este cert: într-un stil minimalist, mobilierul trebuie să fie cât mai simplu. Așadar, atunci când îți amenajezi locuința în acest stil este bine să te concentrezi mai degrabă pe funcționalitate, decât pe aspect, în ceea ce privește mobilierul. Cu toate acestea, poți obține atât funcționalitate, cât și aspect estetic deosebit dacă incluzi în decorul locuinței tale fotolii din piele care să completeze designul.

În ceea ce privește mobila cu care decizi să îți amenajezi locuința, aceasta trebuie să includă linii simple, forme geometrice subtile și o compartimentare cât mai eficientă.

3. Optează pentru decorațiuni puține, dar de efect

Principala caracteristică a stilului minimalist este simplitatea, astfel că este recomandat să nu încarci spațiul cu prea multe decorațiuni. Iată câteva idei potrivite pentru stilul minimalist:

  • poziționează un tablou de dimensiuni mari deasupra canapelei, în camera de zi. Acesta poate să reprezinte o imagine abstractă sau chiar o scenă din natură.
  • amplasează pe podea ghivece mari cu flori naturale. În acest mod vei obține un aspect luxuriant pentru locuința ta.
  • folosește corpuri de iluminat potrivite pentru fiecare loc al casei. De exemplu, în camera de zi, lângă canapea, poți să poziționezi o lampă cu picior înalt pentru a obține atmosfera perfectă pentru citit și relaxare. În dormitor, amplasează câte o lampă mică pe fiecare noptieră, care îți oferă posibilitatea de a regla intensitatea luminii.

Nuanțele de alb și negru alături de mobilierul potrivit și decorațiunile bine alese, sunt câteva dintre aspectele pe care trebuie să le iei în considerare pentru a obține un design minimalist pentru locuința ta. Folosește-te de informațiile din acest articol și bucură-te de un aspect estetic deosebit!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS