13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSIF Oltenia estimează un profit de circa 20 de milioane de euro în 2012

SIF Oltenia estimează un profit de circa 20 de milioane de euro în 2012

Societatea aşteaptă oferta guvernului la societăţile din energie

SIF Oltenia îşi propune pentru 2012 obţinerea unui profit net de circa 87 de milioane de lei (19,8 milioane de euro), în condiţiile în care criza va afecta economia românească şi anul acesta. Societatea estimează scăderea cu peste 75% a veniturilor din plasamentele pe piaţa monetară, dar şi cheltuieli cu activitatea curentă mai mari cu 58% faţă de cele din 2011. SIF va continua politica de restructurare a portofoliului, scontând venituri mai mari cu 28% din vânzarea de participaţii, în special la societăţile închise. „Bugetul pe 2012 este unul prudent, care nu ia în calcul o eventuală vânzare cu caracter excepţional a participaţiei la BCR“, a spus Tudor Ciurezu, preşedintele Consiliului de Administraţie (CA). SIF5 este singura societate de investiţii financiare care nu şi-a vândut deţinerea la BCR, alocând la sfârşitul lui 2011 peste 37 de milioane de lei pentru participarea la majorarea capitalului social. La sfârşitul lui 2011, SIF Oltenia avea în portofoliu participaţii la 110 societăţi, din care 20 în procedură de reorganizare sau lichidare judiciară. Restructurarea ar urma să aducă portofoliul la un număr ideal de 75 de emitenţi, dar rentabili din punct de vedere financiar. „Vânzarea acestor deţineri nu se poate face decât la preţuri foarte mici, ceea ce va aduce pierderi contabile. Totuşi, considerăm că este oportună, având drept consecinţe reducerea costurilor legate de monitorizarea societăţilor în cauză şi atragerea de lichidităţi pentru susţinerea programului investiţional“, a precizat Tudor Ciurezu. Principalele domenii investiţionale vor fi cel energetic şi cel al utilităţilor, acestea fiind domenii defensive, care asigură stabilitatea portofoliului. SIF aşteaptă ca guvernul să lanseze ofertele publice pentru Transelectrica, Transgaz Mediaş, Romgaz şi Hidroelectrica. Alte domenii investiţionale sunt industria farmaceutică, industria alimentară, infrastructura, utilităţile şi societăţile comerciale din domeniul imobiliar. „Vom investi cu precădere pe piaţa românească, unde considerăm că avem un nivel de expertiză ridicat, dar vom analiza şi posibilitatea investiţiei în companii regionale solide, cu perspective de creştere“, a mai afirmat preşedintele CA.

SIF Oltenia acordă dividende de 17,2 milioane de euro

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) SIF Oltenia a aprobat vineri acordarea unui dividend brut de 0,13 lei/acţiune, ceea ce reprezintă 90,39% din profitul net, păstrându-se modalitatea de distribuire din anii precedenţi. Profitul net al societăţii în 2011 a fost de 83,4 milioane de lei (19 milioane de euro), din care 75,4 milioane de lei (17,2 milioane de euro) vor fi distribuiţi ca dividende. Acţionarii SIF Oltenia vor putea încasa dividendele începând din luna septembrie.

Mandatul CA de la SIF Oltenia, prelungit până în 2013

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) SIF Oltenia a aprobat vineri completarea Consiliului de Administraţie (CA) al societăţii cu doi administratori definitivi, Tudor Dumitru şi Radu Anina. Cei doi au fost până acum administratori provizorii, cooptaţi de CA în urma vacantării unor locuri. Ei vor îndeplini aceste funcţii până la expirarea mandatului actualului CA, prelungit tot în şedinţa de vineri până în primăvara lui 2013.
Administratorii societăţii sunt Tudor Ciurezu – preşedinte, Radu Anina, Vasile Şalapa, Gheorghe Blidaru, Lucian Buşe, Petre Ghibu şi Dumitru Tudor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS