15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDoi medici „opereaza“ la restaurant

Doi medici „opereaza“ la restaurant

S-au hotarât sa renunte la cariera pentru afaceri, pornind de la pasiunea pentru produsele culinare. Si-au deschis o terasa care va fi completata in scurt timp de un restaurant cu o capacitate de 200 de locuri.


Familia Sasu s-a hotarât sa se apuce de afaceri inca de la inceputul anilor ’90, când a constatat ca profesia de medic nu este nici bine platita si nici nu asigura servicii de calitate din lipsa de fonduri. Asa a luat nastere SASU COMPANY, firma care la inceput a deschis in Craiova doua baruri cu jocuri mecanice, in voga la vremea respectiva. La inceput, Maria si Stefanita Sasu s-au ocupat in paralel de profesie si afaceri, dupa care au hotarât sa ramâna cu acestea din urma. Anul trecut, firma a deschis la Craiova terasa-restaurant CHEZ NOUS, intr-o cladire pe care au achizitionat-o si au renovat-o in stilul unei strazi de epoca. Maria Sasu ne-a povestit cum i-a venit ideea acestei afaceri. „In fiecare an, de Sfântul Stefan, organizam la noi acasa petreceri cu prietenii de familie. Veneau vreo 60-70 de persoane. Mâncarea o pregateam amândoi, dupa retete pe care le voiam deosebite. Aveam carti frantuzesti dupa care ne ghidam. In timp, am facut propriile inovatii la retete, combinându-le cu bucataria traditionala româneasca si cu propriile gusturi in materie culinara. Orice reteta ai face, daca nu pui suflet, mâncarea nu iese buna“, a marturisit Maria Sasu. Craioveanca spune ca investitiile de pâna acum se ridica la circa trei miliarde de lei vechi, dar ca vor depasi patru miliarde dupa finisarea unei sali-restaurant la etajul imobilului, care va avea o capacitate de circa 200 de locuri si va fi gata intr-o luna. Pe lânga activitatea obisnuita, SASU COMPANY mai desfasoara si actiuni de catering, câstigându-si deja clienti fideli multumiti de serviciile de calitate. „Incercam sa avem cele mai bune servicii si produse la preturi sub cel al pietei. Cateringul este o afacere profitabila si de viitor, se cauta foarte mult la ora actuala“, a mai spus Maria Sasu.


Au refuzat 1.000.000 de euro


Restaurantul din Craiova nu este singurul domeniu in care vrea sa investeasca firma. Dupa spusele patroanei, familia vrea sa dezvolte o ferma in toata regula in judetul Mehedinti, in apropiere de localitatea Vânju Mare, unde dispune de circa 100 de hectare de pamânt: „L-am primit mostenire si incercam sa infiintam acolo o cultura de plante medicinale. Proprietatea este o oaza de liniste, unde ne ducem sa ne relaxam dupa o saptamâna de munca. De asemenea, avem si animale foarte multe. Pe parcurs, ne propunem sa facem investitii care se vor ridica la 400.000-500.000 de euro. Noua ni s-a oferit deja un milion de euro pe proprietate, de la o firma care are plantatii de vita-de-vie, dar nu vrem sa o vindem“. Patroana firmei ne-a dezvaluit si cum a reusit sa faca atâtea investitii pâna acum: „Am luat credite bancare, pe care le-am girat cu casa. O buna perioada ne-am ferit sa facem imprumuturi, pentru ca am vazut ca multi oameni au pierdut. Daca luam credite mai din timp, poate ca pâna acum ne-am fi dezvoltat mai mult“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS