18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSorin Ovidiu Vîntu a dat probe de semnătură pentru o expertiză grafologică

Sorin Ovidiu Vîntu a dat probe de semnătură pentru o expertiză grafologică

Sorin Ovidiu Vîntu a dat, miercuri, la DIICOT probe de semnătură pentru o expertiză grafologică ce urmează să aibă loc într-o cauză desprinsă din dosarul Petromservice, în care sunt continuare cercetările pentru alte fapte, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.
În cadrul acestor cercetări, atât apărarea lui Sorin Ovidiu Vîntu, cât şi procurorii DIICOT au concluzionat că trebuie întocmită o expertiză grafologică a unor documente. Procurorii vor să vadă dacă Sorin Ovidiu Vîntu a scris sau a semnat respectivele documente, astfel că acesta a fost chemat la sediul DIICOT pentru a da probe de semnătură.
Sorin Ovidiu Vîntu a fost eliberat în 1 mai din Penitenciarul Jilava, după ce a executat pedeapsa de un an de închisoare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiță.
Într-un alt dosar, în august 2012, procurorii DIICOT – Structura Centrală au început cercetările în cazul lui Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, Octavian Ţurcan, Gheorghe Şupeală şi altor şapte persoane pentru spălare de bani şi delapidarea patrimoniul Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 12 milioane de euro. Dosarul delapidării Petromservice este judecat la Tribunalul Bucureşti, următorul termen fiind în 5 iunie.

Într-un alt dosar, în 24 septembrie 2012, Vîntu a fost trimis în judecată în dosarul privind devalizarea Fondului Naţional de Investiţii (FNI), fiind acuzat de spălare de bani şi instigare la delapidare. Discuţiile în acest dosar vor continua în 27 mai, la Tribunalul Bucureşti.
Potrivit procurorilor Parchetului instanţei supreme, Sorin Ovidiu Vîntu l-a pus pe Nicolae Popa, înainte de prăbuşirea FNI, să delapideze din patrimoniul Fondului peste 13,7 milioane de lei, bani pe care i-ar fi folosit pentru a cumpăra imobile şi pentru activităţile firmelor sale, apoi, prin operaţiuni economice, a ascuns sumele obţinute.
Sorin Ovidiu Vîntu mai are o condamnare de doi ani de închisoare cu executare pentru favorizarea lui Nicolae Popa, fostul director Gelsor, dispusă de Tribunalul Bucureşti în 2 octombrie 2012. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, următorul termen fiind programat pentru 23 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS