16.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRepublica Moldova ar putea fi acoperită de scutul antirachetă

Republica Moldova ar putea fi acoperită de scutul antirachetă

Republica Moldova ar putea fi acoperită de scutul antirachetă, chiar dacă acesta este creat pentru țările din NATO, a declarat ministrul moldovean al apărării, Vitalie Marinuța, într-un interviu acordat Radio Europa Liberă.

”El este un scut pentru ţările NATO. Cred că acoperire el ar putea să aibă şi deasupra Republicii Moldova, însă vom beneficia sau nu de acele date pentru ţara noastră, iarăşi, depinde de implicarea noastră în cooperarea cu NATO. Oricum partenerii nu contribuie financiar la dezvoltarea acestui scut antirachetă, dar totodată, dacă suntem parte componentă a sistemului internaţional de securitate şi cooperăm prin intermediul planului individual de parteneriat Moldova-NATO, cred că vom putea în unele cazuri limitate să beneficiem de date din cadrul acestui sistem. De date care nu vor fi secrete sau vor fi limitate”, a explicat Marinuța citat şi de NewsIn.
Oficialul a mai precizat că Republica Moldova nu este ”un partener foarte activ” în relaţiile cu NATO, iar susținerea populației față de o apropiere de Alianță este limitată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS