11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateStoica şi Dincă - „o echipă cum nu s-a mai văzut“

Stoica şi Dincă – „o echipă cum nu s-a mai văzut“

Campania electorală a celor doi, în lupta pentru câştigarea şefiei Consiliului Judeţean Dolj şi a funcţiei de primar al Craiovei, va fi coordonată de europarlamentarul Marian Jean Marinescu

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că se va ocupa personal de coordonarea campaniei electorale a PDL în Dolj şi mai cu seamă a celor doi candidaţi la cele mai importante funcţii elective din judeţ: preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj şi Primăria Craiovei.
„Eu o să coordonez această campanie, aici, în Dolj. Este o mare responsabilitate, dar în acelaşi timp o plăcere, având în vedere candidaţii pe care îi avem atât la preşedinţia Consiliului Judeţean şi la Primăria Craiova, dar şi la celelalte primării şi la consiliile locale. După cum ştiţi, am decis ca la preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj să candideze Ştefan Stoica, iar la Primăria municipiului Craiova să candideze Mărinică Dincă. Cred că avem candidaţi care în mod normal ar trebui să fie atât pe placul craiovenilor, cât şi al doljenilor. Este o echipă tânără, dar cu experienţă, cum nu s-a mai văzut la noi, în Dolj“, a spus europarlamentarul PDL.

Echipa portocalie

Prezentându-l pe Ştefan Stoica, Marian Jean Marinescu a vorbit despre experienţa acestuia în administraţie. „Ştefan Stoica este consilier judeţean de opt ani, deci ştie ce înseamnă judeţul. A fost liderul consilierilor judeţeni PDL şi s-a luptat în consiliu pentru a-şi impune opiniile şi propunerile PDL. N-a reuşit întotdeauna, pentru că majoritatea a aparţinut altor forţe politice, iar rezultatul este că acest judeţ arată cum arată. În acelaşi timp, a fost director la două direcţii regionale, Direcţia Apelor şi Direcţia de Drumuri. Are viziune, ştie ce trebuie făcut, ştie cum, dar în acelaşi timp ştie şi de unde să ia banii pentru a face ceva. Sunt convins că va putea să utilizeze fondurile europene, pentru că n-am prea reuşit să facem acest lucru, şi nu neapărat din cauza guvernului, ci a celor care ar fi putut să acceseze astfel de fonduri, dar n-au făcut-o. Cred că Stoica ar putea să aducă noul în acest judeţ“, a declarat Marinescu.
În ceea ce-l priveşte pe Mărinică Dincă, europarlamentarul a spus: „Pe el cred că îl putem prezenta mai simplu: a fost primarul Craiovei aproape jumătate de mandat. Cauzele le ştiţi foarte bine. N-aş vrea să le mai repet, sper că le ştiu craiovenii foarte bine (e vorba de arestarea lui Antonie Solomon – n.r.). Dincă a fost primar într-o perioadă foarte complicată, de criză, în care bugetul era aşa cum era. Pe lângă faptul că trebuia să plătească datoriile lăsate de Solomon, trebuia să şi îndeplinească dorinţele oamenilor, pentru că oamenii nu ţin cont de ceea ce se întâmplă în primărie, ci de ceea ce văd în faţa ochilor, în faţa casei, pe stradă, în parcuri. A reuşit să treacă cu brio peste această perioadă, a arătat că ştie ce înseamnă să fii primar, adică să fii un primar care se preocupă de problemele oraşului şi ale oamenilor şi nu unul care să organizeze doar spectacole. După părerea mea, principala lui realizare a fost că a reuşit să acceseze mulţi bani europeni şi numai pe proiecte care sunt necesare oraşului“.

Realizări şi lipsuri

Cei doi candidaţi ai PDL şi-au prezentat, la rândul lor, atuurile în această luptă electorală ce se va finaliza prin alegerile locale de pe 10 iunie. Consilier judeţean de opt ani încoace, fost director la Direcţia Apelor Jiu, iar acum la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova, Ştefan Stoica a amintit că, în perioada cât el a condus aceste instituţii, au fost refăcute infrastructurile calamitate după inundaţiile din 2005-2006, a fost făcută Centura de Nord a Craiovei şi au fost modernizate drumurile naţionale către Bucureşti, Târgu Jiu şi Severin.
„De 22 de ani vedem aceleaşi feţe şi nu s-a întâmplat nimic. Contracandidatul meu la preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj, domnul Prioteasa, a adunat destule mandate şi are câteva realizări, dar nu remarcabile, şi n-o să mulţumească oamenii din acest judeţ. Vedem cu toţii lipsa locurilor de muncă, tinerii sunt nevoiţi să plece în străinătate ca să muncească, agricultura doljeană este la pământ şi auzim numai lamentări, iar în ceea ce priveşte sănătatea, situaţia din Spitalul de Urgenţă este elocventă“, a spus Ştefan Stoica.
„Am tot fost întrebat în ultima perioadă de ce candidez la Primăria Craiovei. Acum pot să spun de ce: pentru că am încredere în craiovenii mei, pentru că am încredere că ei nu se vor înşela a treia oară. Au putut constata ce nu s-a rezolvat în aceşti opt ani. Avem în continuare problema străzilor şi a parcărilor, avem din păcate aceeaşi problemă a câinilor de pe străzi, avem problema spitalelor şi a locurilor de muncă. Cel care trebuia să rezolve aceste probleme spune că este mândru că e contemporan cu ele. Eu vreau să spun, după ce voi câştiga Primăria Craiovei, că sunt mândru că am rezolvat aceste probleme“, a declarat la rândul său Mărinică Dincă.

Fotbal electoral

Cei doi candidaţi PDL au atins şi problema care-i doare pe toţi oltenii – dispariţia Universităţii Craiova.
„Mândria şi orgoliul de oltean au fost de două ori şifonate: în martie 2010, când a trebuit să suportăm o mare ruşine (arestarea primarului Antonie Solomon – n.r.) şi, ulterior, când echipa noastră de suflet, Universitatea Craiova, a fost desfiinţată“, a spus Dincă.
„Vedem că nu mai avem echipă de fotbal, iar cei care conduc administraţia au în mână pârghiile şi ar trebui să facă ceva în acest sens. Există echipe de fotbal susţinute de administraţiile judeţene sau locale – a spus Stoica, dând drept exemplu Timişoara, Ploieştiul şi Piatra Neamţ, şi lăsând să se înţeleagă că, dacă va câştiga şefia Consiliului Judeţean Dolj, s-ar putea implica în renaşterea fotbalului în Craiova.
În loc de concluzie, europarlamentarul Marian Jean Marinescu a declarat în finalul conferinţei de presă de ieri: „Nimeni nu e perfect pe lume. Toţi greşim, facem erori, dar eu cred că două erori la primărie şi două erori la consiliul judeţean – în 2004 şi în 2008 – sunt suficiente“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS