29.6 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSoţia lui Ionel Manţog, judecătoare la Tribunalul Gorj, trimisă de DNA în judecată

Soţia lui Ionel Manţog, judecătoare la Tribunalul Gorj, trimisă de DNA în judecată

Procurorii anticorupţie au trimis-o în judecată, pentru fals în declaraţii în scopul ascunderii unei fapte de corupţie, pe Luminiţa Manţog, judecător la Tribunalul Gorj, soţia fostului secretar de stat în Ministerul Economiei şi Comerţului, Ionel Manţog, acuzat în dosarul "Strămutaţii de lux".
Din probele administrate la dosar a rezultat că la data de 4 mai 2005, cu ocazia completării, în calitate de judecător, a declaraţiei de avere pentru Consiliul Superior al Magistraturii, Luminiţa Ecaterina Manţog a omis să declare că deţine un teren cu suprafaţa de 400 mp, situat în comuna Slivileşti (judeţul Gorj), informează Direcţia Naţională Anticorupţie. Potrivit procurorilor, probatoriul a arătat că scopul urmărit de Luminiţa Manţog a fost ascunderea modului ilicit în care soţul său a dobândit terenul respectiv.
La data de 1 noiembrie 2007, a fost sesizat Consiliul Superior al Magistraturii în vederea suspendării din funcţia de judecător a inculpatei Manţog Ecaterina Luminiţa.
Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Craiova.
Soţul judecătoarei, Ionel Manţog, fost director în cadrul Companiei Naţionale a Lignitului Oltenia (CNLO) şi fost secretar de stat în Ministerul Economiei şi Comerţului, a fost trimis în judecată tot de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la data de 6 septembrie 2006, pentru infracţiuni asimilate celor de corupţie. În acea cauză, procurorii au stabilit că, în perioada iunie-octombrie 2002, Ionel Manţog şi Ion Vulpe, directori în cadrul CNLO, profitând de funcţiile deţinute şi având cunoştinţă de planurile de producţie şi investiţii ale CNLO, au cumpărat la preţuri modice, direct sau prin interpuşi, gospodării ţărăneşti situate în mai multe localităţi din judeţul Gorj, de la persoane despre care ştiau că urmează să fie strămutate din cauza lucrărilor miniere prevăzute în planurile de producţie şi investiţii de la CNLO. În schimbul acestor case, care aveau să fie demolate din cauza exploatărilor miniere Roşia, Rovinari şi Jilţ, cei doi inculpaţi au cerut să le fie construite, din fondurile CNLO, vile de lux în cartierul Primăverii din municipiul Târgu Jiu. În felul acesta ei au beneficiat de un folos necuvenit totalizând 8.693.003.490 ROL, sumă care reprezintă prejudiciul adus CNLO. De menţionat că planurile de producţie şi investiţii ale CNLO erau informaţii de serviciu, nepublice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS