19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Exprimarea furiei – cheia succesului profesional

 

Un nou studiu realizat de cercetătorii americani de la Institutul de Dezvoltare a Adultului din Harvard (HSAD) arată că exprimarea furiei nu mai reprezintă un semn de lipsă a controlului, ci, mai degrabă, cheia succesului profesional şi personal.

Potrivit acestui studiu, persoanele care refuză
să-şi exprime frustrările riscă să nu evolueze în cariera profesională. În schimb, persoanele capabile să exploateze o acumulare de furie într-un mod constructiv sunt avantajate atât în viaţa profesională, cât şi în cea personală.

Profesorul George Vaillant, psihiatru şi director al departamentului de cercetare legată de dezvoltarea adultului de la Harvard, s-a bazat în realizarea acestui studiu pe observarea unui eşantion de 824 de bărbaţi şi femei pe o perioadă de peste 40 de ani. În prezent, cercetătorul dispune de suficiente date pentru a afirma că, în mod colectiv, oamenii au tendinţa de a asocia ideea de furie unui ansamblu de gândiri situate la antipozii „gândirii pozitive“, considerate ca fiind cea mai bună modalitate de a face faţă dificultăţilor vieţii.

Cercetătorul a afirmat că emoţiile negative, cum ar fi teama şi furia, sunt înnăscute şi au o importanţă fundamentală: ele sunt adesea cruciale în supravieţuire.

Un studiu publicat recent în Journal of Behaviour and Personality susţine concluziile profesorului: mai bine de jumătate din persoanele intervievate au declarat că episoadele de furie pe care le-au trăit s-au dovedit a avea efecte benefice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU