19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinApariţii editoriale

Apariţii editoriale

 

„Tunele“

de Roderick Gordon, Brian Williams

Editura Corint Junior, 2008

Traducere de Dan Doboş

O lume subpământeană stranie, misterioasă, în care un băieţel de 14 ani pătrunde pentru a-i dezlega enigma. Will Burrows locuieşte în Londra şi are o pasiune moştenită de la tatăl său: săpăturile.

Când acesta dispare într-o bună zi într-unul din interminabilele tunele, Will decide ca împreună cu prietenul său, Chester, să-l caute cu orice risc.

În adâncul pământului, cei doi vor descoperi o lume sub-pământeană marcată de secrete înfricoşătoare, specii nemaivăzute care te bagă în sperieţi, ameninţări ce răsar la tot pasul.

„Tunele“, cartea scrisă la patru mâini de Roderick Gordon şi Brian Williams, este un fantasy care urmează reţeta de succes dezvoltată de romane ca „Harry Potter“, deşi trebuie spus că tipologia acestor cărţi are la bază romanele lui Tolkien.

Autorii cunosc arta suspansului, dar şi o pregătire pe măsură. Cel puţin unul dintre ei, Gordon, face parte dintr-o familie care se mândreşte că l-a dat pe întemeietorul geologiei, William Buckland.

Cartea este pentru puştii care s-au săturat să alerge pe role în plin soare şi s-au decis să exploreze ţinuturi întunecate, unde se pot întâlni cu propriile fantasme nocturne.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS