25.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinActrita ridicata la rang de printesa

Actrita ridicata la rang de printesa

Casatoria dintre actrita americana Grace Kelly si printul Ranier de Monaco a fost ca un basm. Numai ca dincolo de stralucirea si opulenta acestei casatorii au existat si fapte reale, probleme demne de o viata regala.


In primul rând, Ranier nu a ales-o pe Grace Kelly numai pentru frumusetea si personalitatea ei. Printul cântarise cu atentie ce ar putea aduce un astfel de mariaj pentru micul sau regat si a ajuns la concluzia ca Grace, provenind dintr-o familie bogata de americani si fiind laureata a Premiului Oscar, era cea mai buna alegere pentru sporirea popularitatii familiei regale din Monaco. Aceste atuuri nu au fost insa suficiente, pentru ca Ranier a cerut ca viitoarea lui sotie sa vina cu zestre si se pare ca aceasta a fost substantiala: doua milioane de dolari.


In anul 1956, când cei doi s-au casatorit, actrita a purtat o rochie de basm. Designerul Studiourilor MGM, Helen Rose, a creat o rochie ce a devenit cel mai scump vesmânt pe care l-a facut vreodata. Rochia eleganta si diafana a fost confectionata din 22 de metri de tafta alba si din 114 metri de matase, iar voalul a fost cusut de mâna dintr-o dantela veche de peste un secol, cumparata de la un muzeu, si apoi ornata cu perle. Astfel si-a inceput Grace Kelly viata in casa regala.


Nunta a fost momentul care a marcat sfârsitul carierei de actrita a lui Grace Kelly, pentru ca a juca teatru in fata unui public sau in fata camerelor de filmat era considerat un gest sub demnitatea unei printese. In 1964, printesa de Monaco a primit oferta de a juca in pelicula „Marnie“ a lui Hitchcock, insa aceasta idee a fost respinsa categoric de popor, in special pentru ca printesa ar fi trebuit sa joace rolul unei hoate si, pe deasupra, trebuia sa se sarute cu Sean Connery. In plus, toate filmele in care Grace Kelly a jucat vreodata au fost interzise in Regatul Monaco prin ordinul sotului sau, printul Ranier.


In anul 1982, când Grace Kelly s-a stins din viata in urma unui accident rutier, trupul ei a fost depus intr-un mormânt in catedrala din Monaco, mormânt ce poarta inscriptia „uxor principis“ (sotia printului). Se pare ca astfel s-a pastrat o traditie a familiei Grimaldi, cea care conduce Regatul Monaco de sute de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS