18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

De la capat

In ultima jumatate de secol, divortul a devenit o actiune sociala din ce in ce mai comuna; numarul cuplurilor care ajung la „nunta de argint“ este in continua scadere, in timp ce „insurateii“ care prind 50 de ani de casnicie sunt de-a dreptul raritati. Potrivit celor mai recente statistici, in Statele Unite se pronunta un divort la fiecare 13 secunde. Dar, daca toata lumea divorteaza, atunci cine mai ramâne sa formeze cuplurile?


„Curajosii“ care decid sa-si refaca viata, recasatorindu-se sau implicându-se intr-o noua relatie pe termen lung. Studiile au aratat ca barbatii tind sa accepte mai usor ideea de a gasi o noua relatie decât femeile. Totodata, femeile sunt acelea care fac cele mai mari eforturi pentru reintregirea familiei.


Specialistii in statistici sustin ca 70 la suta din barbatii casatoriti si 60 la suta din femeile casatorite au avut cel putin o aventura extraconjugala. Daca aceasta mica „scapare“ se afla, majoritatea mariajelor in cauza se destrama. Având in vedere ca in aceasta situatie se afla o treime din casnicii, este usor de inteles de ce exista atât de multi „refugiati“ din mariaje anterioare.


In general, barbatii sunt perceputi ca fiind „instigatorii“ in ceea ce priveste aventurile amoroase, astfel ca ei sunt considerati responsabili pentru cele mai multe infidelitati. Femeilor inselate le este mult mai greu sa aiba din nou incredere intr-un barbat, astfel ca le este dificil sa se implice in noi relatii pe termen lung. Pe de alta parte, alt sondaj, putin incurajator, arata ca 75 la suta din femeile si barbatii care si-au inselat partenerii in timpul primului mariaj vor face acelasi lucru si in urmatoarea relatie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS