18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Stele din Rai


Carul Mare este formatia stelara cel mai usor de observat. Constelatia este cunoscuta pe glob si sub alte nume. In Anglia, se foloseste termenul Plough, in timp ce in Franta, oamenii numesc aceasta formatie Casserole.


Stelele si tiparele pe care le creeaza au fost subiectul multor legende de-a lungul secolelor, fiind asociate, de cele mai multe ori, cu soarta zeilor din anumite culturi.


Fie exilati sau recompensati cu un loc in Cer sau Rai, potrivit convingerilor observatorilor astronomi, zeii nu au nimic de-a face cu asezarea stelelor. Constelatiile au fost folosite, din cele mai vechi timpuri, pentru navigatie. Demult, când oamenii nu aveau prea multe dispozitive la dispozitie pentru localizarea unei corabii, Steaua Nordului si Soarele erau constantele dupa care se ghidau. Steaua Nordului straluceste deasupra Carului Mare, care se roteste in jurul acesteia o data la 24 de ore. Dar Carul Mare nu este practic o constelatie. Mai degraba, este ceea ce astronomii catalogheaza un asterism, un tipar distinct. Acesta face parte dintr-o constelatie mai ampla, numita Ursa Mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS