19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

„Braveheart“ – argumente pro si contra


Cu totii ne amintim scenele de lupta din „Braveheart“, care pareau aproape rupte din realitate. De fapt, unele dintre ele chiar au fost reale. Aceasta s-a intâmplat, in parte, pentru ca majoritatea figurantilor erau rezervisti din armata irlandeza. Având in vedere ca „luptatorii“ au fost alesi din companii diferite, micile „rivalitati“ interne, suplimentate si de diferentele de grade, s-au soldat cu o confruntare in toata regula, mult mai plina de entuziasm decât era nevoie.


In plus, filmul a provocat o aprinsa controversa in rândul autoritatilor pentru protectia animalelor din cadrul SPCA (Societatea pentru Prevenirea Cruzimii fata de Animale), care l-au investigat pe Mel Gibson, necrezând ca scenele filmate cu cai sunt prelucrate. Ei au renuntat la cercetari numai in momentul in care au vazut filmarile reale si modalitatea in care au fost prelucrate ulterior. Caii erau creatii ale mecanicilor, cântarind 90 de kilograme fiecare. Ei alergau cu pâna la 30 de metri pe ora, pe o distanta de sase metri, fiind „hraniti“ cu nitrogen.


Insa filmul a avut si câteva mici „defecte“. Spre exemplu, adevaratul William Wallace erau un barbat inalt de un metru si 95 de centimetri, iar sabia sa avea peste un metru si jumatate. Având in vedere ca Mel Gibson are doar un metru si aproape 70 de centimetri, sabia pe care a purtat-o a fost redusa proportional cu dimensiunile sale.


In plus, vopseaua albastra pe câmpul de lupta nu se mai folosise de aproape 800 de ani, de la sfârsitul erei romane. Insa, trebuie sa recunoastem, Mel Gibson arata ca un adevarat razboinic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS